Seriestart: Människor i Svenskfinland som kan sin sak

Hej hej hej. Varmt välkomna ska ni vara till min nya följetong!

Vi kallar den ”Människor i Svenskfinland som kan sin sak”. I den här serien, i den här bloggen, kommer jag veckovis att presentera finlandssvenska superstjärnor, som på sätt eller annat har gjort sig förtjänta av en applåd och ett hedersomnämnande. Bara för att jag tycker mig stöta på så ofantligt många bra personer i mitt liv. Och jag har förstått att man ska hylla dem man uppskattar. Så här kommer fem hjältar som vi mot slutet av inlägget kan premiera med en stående ovation. Hur låter det? Bra. Då kör vi fem första idag:

1. Alla som jobbar i Sale på Brändö. Jag borde ha sagt det här till er för ett år sedan redan. Men herregud så trevliga ni är, ni som jobbar där. Ingen av er är sur. Ni skrattar alltid. Ni säger roliga saker. Och ni är aldrig stressade och snäsiga. Utan ni tjoar glatt ”Häj häj!” så fort svängdörrarna slår upp. Uppskattar er storligen. Tack.

2. Magnus Hansén. Jag lyssnade på Veckoslutskommittén i går när jag körde Karis – Vasa. Av någon anledning har jag lyssnat mycket på det programmet på sistone, råkar alltid åka långa sträckor just då. Och Magnus, jag tycker om allt du säger, för du säger alltid sånt som jag håller med om. Du är saklig, smart, rolig och behaglig. Du gör dig bra där du är. Du kan din sak. Tack för att du gör x3m till en lite vettigare kanal.

3. Emma Westerlund. Fotograf och lärare. Sanslöst bra typ. Vi hade kort kurs med henne i höstas. Tack vare den yttepytte minikursen fick jag nästan lust att flytta till Jakobstad och gå fotolinjen. Nåja. Nästan i alla fall. Emma får sex getingar. För hon var den första människan som lyckades förklara vad ISO-talet är, utan att jag svimmade och kastade kameran i sjön. Och så är hon förbannat trevlig också. Tack Emma.

4. Sune Glader. Restaurangbossen på Academill. För att du alltid är så himla gla’ och go’. Och fin i din svarta kostym. Häromdagen hade jag tappat mitt bankkort i matsalen. Sune fixade det vidare till min lärare, som hämtade det till mig, medan jag ännu satt kvar och åt. Tack Sune för att du är en superfixare. Vilken service!

5.  Frida Lindholm. Herregud, så den kvinnan ägde Bloggpriset 2012 med serien En dag som. Jag hade inte sett avsnitten innan de visades på galan och jag skrattade som en dåre. Visste faktiskt inte att du är så fantastiskt begåvad, Frida. Och din röst – majgaad så den är raspig och radio-ig. Jag vill verkligen se mer av dig. Delvis också för att ditt fina hår behagar mina kräsna ögon. Tack för att du finns.

13 reaktioner till “Seriestart: Människor i Svenskfinland som kan sin sak”

  1. Jajaja! Man hyllar alltför sällan, det är bara när nån gör nåt skit som den säkert får höra om det. Mycket bra, jag ska alltid börja säga när jag tycker nåt är bra, från och med nu. Det här är jättebra!
    Och Frida är GULD!

  2. Vilket bra inlägg! Särskilt viktigt tycker jag det vore att Sale-personalen fick läsa det här. De får nog beröm alltför sällan, tror jag.

  3. Roligt inlägg! Det där med Emma kan jag skriva under. Jag vill också gå på fotolinjen, ny klass startar ju till hösten, ojoj då man skulle lyckas klämma in allt i livet man vill göra!

  4. Det där sista, om Frida, måste jag verkligen hålla med om. Fick upp ögonen för denna kvinna just i samband med bloggpriset och övervägde i ett svagt ögonblick färga mitt hår rosa och svart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.