Bästa soppan

Nu ska jag lära er göra världens i särklass bästa (och enklaste)  soppa. Jag gissar att ni, som jag, har körvar, halloumi, biffar, majs och champinjoner upp i halsen. Den ser inte så märkvärdig ut, men tro mig – den är så otroligt fresh. Det här behöver du:

 • En lime
 • 4 kycklingfiléer
 • En liten påse räkor
 • Koriander
 • En burk kokosmjölk
 • Potatis
 • Morötter
 • En kycklingbuljong
 • Några vitlöksklyftor
 • Chilikrydda

Skala typ 1o potatisar (tänker mig att vi gör en turbosoppa när vi en gång är i farten) och typ tre, fyra morötter. Skiva dem och koka upp i vatten tillsammans med buljongen. Ungefär så mycket vatten att det täcker potatisen och lite till. Skiva också kycklingen i mindre bitar. Lägg i kokosmjölken (köper alltid i konservburk, gillar inte tetra) och rör om ordentligt. Lägg sedan i kycklingen.

Pressa i hela limen (brukar sedan kasta ner hela limen med skal och allt medan soppan kokar). Hacka vitlöken och släng i den också. Krydda med chilikrydda (har köpt en superbra blandning) och salt. För att det ska bli riktigt, riktigt perfekt brukar jag klicka i tre matskedar naturell yoghurt om jag råkar ha hemma. Låt soppan koka i typ en kvart.

När potatisen är nästan-mjuk, hacka en kruka koriander (i dag tog jag även basilika och citrongräs från min balkongodling) och släng i de frysta räkorna tillsammans med den. Fiska upp limeskalet och krydda eventuellt med lite mer (vad du tycker att det behövs). Det finns förresten en sjukt bra soppblandning från Santa Maria om man inte alls orkar beblanda sig med kryddor, men jag hade ingen sån idag. Låt koka en fjuti stund. Fäädit!

 bild (4)

12 reaktioner till “Bästa soppan”

 1. Jag och Lina köpte alla ingredienser idag! Ska prova imorgon, verkade så enkelt och gott! Bytte ut kycklingen mot musslor så får se hur det blir 🙂

 2. Dum fråga kanske, men varför gillar du inte tetra? Jag frågar för att jag älskar kokosmjölk och har börjat välja tetra eftersom jag inbillar mig att bisfenol A bara finns på insidan av konservburkar men inte i tetror. Fast egentligen har jag ingen aaaning. Är du mer välinformerad?

  Rivet limeskal är annars en hit i det mesta jag gör med kokosmjölk. Däremot blir det ofta för surt att pressa ner limesaften också. (Så då står man där men en halvnaken lime och undrar vad man ska göra med saften…)

  1. Gillar inte tetran för att den i regel är tunnare, ingen annan orsak faktiskt! I den här soppan måste man ha hela limen, önskar nästan att jag hade haft mera 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.