Vardagsmat: Kylskåpstömningspasta.

bild (8)

Som vanligt om höstarna har jag matlejdon. Allt smakar apa och fantasin är obefintlig. På vägen hem försökte jag tänka vad som fanns hemma i kylskåpet. Visste att där fanns kycklingfiléer, ägg, bacon, tomater, basilika. Och pasta brukar finnas. Eventuellt någon slemmig konserv. Så jag köpte grädde, spenat, avokado, zucchini och mögelost. Tänkte att vi gör kylskåpstömningspastalåda. Måste vara den mest praktiska maträtten i hela världen. Man hackar allt som finns hemma. Steker & kryddar. Blandar med valfri pasta. Dränker i grädde, äggstannig och ost. Och så 30 minuter i ugnen. Klart.

bild (9)

Säg den maträtt som inte kan räddas av ostdränkning. Både vanlig och mögel.

bild (7)

Denna innehöll: Penne-pasta, skivade kycklingfileér, bacon, körsbärstomater, ananasbitar, avokado, zucchini, basilika, champinjoner, fryst spenat, paprika, vitlök. Och äggstanningen gjorde jag fifty-fifty med grädde och mjölk. För en vill ju att det ska kännas flåtit. Rekommenderar! Finns nästan inget man inte kan slänga i.

Er tur!

En reaktion på ”Vardagsmat: Kylskåpstömningspasta.

  1. Vi hade lite liknande dag, fast på annat sätt. Hade ätit fajitas i går så det fanns kvar mildare stekt höna, hottare stekt höna och hottare stekt maletkött samt tärnad tomat och riven sallad. Köpte grädde och hade en del annat hemma. Kastade de tärnade tomaterna med den mildare hönan i en stekpanna, sockrade, saltade, lät puttra och tillsatte grädde. Kokade ris och fullkornskorn (vilket konstigt ord det blev). Tillredde sallad på resterna som jag drygade ut med färsk sallad, tomat, lite paprika och mjuk getost. Fyllning ett: hot höna. Fyllning två: hot malet kött. Succé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.