Olle och hans tjatiga grind.

Folk på sociala medier just nu: ”åååå hösten, hit med filtar och murriga färger! In med textililier, doftljus och sammetsgardiner! Ååå ååå ååå!”. I själen har jag exakt det modet på. Omfamnar doftljuskänslan, fredagsvin och höstkvällar. Höstlöv, promenader och fuktiga morgnar. Dimma från havet och solsken i blick. Sväljer hela myskonceptet med hull och hår.

Men – PALLAR BA INTE hösttröttman som tydligen också ingår i paketet. Redan nu känns morgnarna aningen motigare än för en månad sedan. OCH FÖRBANNE NU SKA JAG MOTA OLLE I GRIND. I sovrummet där jag vaknar varje morgon ska det tammikukku aldrig bli höst. Inga mörka, tunga färger och doftljus så långt ögat kan nå. Här ska jag leka att ännu är en pigg sommarmorgon gryr!

Bästa sortens självbedrägeri.

imageimageimageimage

Den här Mona-Lisa tavlan är mitt bästa loppisfynd i hela världen. Härstammar från 70-talets glada Jeppis. Är man en gång uppvuxen med en fejkmona, måste man helt enkelt ha en egen fejkmona. Blir glad varje gång jag vaknar. Förresten har jag också en äkta Mona-Lisa i mitt liv (svärmor, hej på dig!).

18 reaktioner till “Olle och hans tjatiga grind.”

 1. Hahaha! 🙂 Skrattade just väldigt högt o var tvungen att visa ditt inlägg åt maken. Roligt att nån fick glädje av tavlan som legat nerpackad i snart 10 år och aldrig hittat sin plats hos oss! Men trodde aldrig jag skulle hitta den här, på bloggen jag följt sedan milken kom ut 🙂 Slit den med hälsan! Och tack för bloggen!

  1. JAG BLIR SÅ GLAD! TACK!

   I skären har vi haft samma Mona-Lisa i säkert över 40 år. Först hängde den i ett sovrum, nu har den blivit nergraderad till utedasset. Är så glad att jag nu har en egen, haha!

 2. Den var helt klart menad för dig! Den har nämligen varit med om 2 (!) olika loppisrace under sommaren innan den hamnade där du köpte den 🙂

 3. FYI Murrmurr gjorde mej inte tröttare men inte heller piggare. Det blev bara mysigare. Tycker du ska fråga hjälp av Housedoctor Boussir. Hon kan hjälpa dej med en diagnos och lite örtmedicin.

 4. Haha! Fick väldigt roligt åt den ljusa sommarklänningen. Den kanske känns matchande med omgivningen igen när marken är snötäckt.

  Och ve och fasa, blev lite sugen på en fejkmona.

 5. Jag ska snart söka fram min Philips Golight Blue, en såndär bli pigg-lampa. Köpte den förra hösten och vilken skillnad alltså! Väntar riktigt att jag ska få ha min kvart framför morgontv med lilla terapilampan på.

 6. I vårt sovrum är det vita gardiner som gäller året om, ljusa möbler osv. Tycker sovrummet känns lyxigare så. Varför envisas man med mörka färger när det annars också är mörkt?? Förstår ej.

 7. Hahaha! 🙂 Skrattade just väldigt högt o var tvungen att visa ditt inlägg åt maken. Roligt att nån fick glädje av tavlan som legat nerpackad i snart 10 år och aldrig hittat sin plats hos oss! Men trodde aldrig jag skulle hitta den här, på bloggen jag följt sedan milken kom ut 🙂 Slit den med hälsan! Och tack för bloggen!

  1. JAG BLIR SÅ GLAD! TACK!

   I skären har vi haft samma Mona-Lisa i säkert över 40 år. Först hängde den i ett sovrum, nu har den blivit nergraderad till utedasset. Är så glad att jag nu har en egen, haha!

 8. Den var helt klart menad för dig! Den har nämligen varit med om 2 (!) olika loppisrace under sommaren innan den hamnade där du köpte den 🙂

 9. FYI Murrmurr gjorde mej inte tröttare men inte heller piggare. Det blev bara mysigare. Tycker du ska fråga hjälp av Housedoctor Boussir. Hon kan hjälpa dej med en diagnos och lite örtmedicin.

 10. Haha! Fick väldigt roligt åt den ljusa sommarklänningen. Den kanske känns matchande med omgivningen igen när marken är snötäckt.

  Och ve och fasa, blev lite sugen på en fejkmona.

 11. Jag ska snart söka fram min Philips Golight Blue, en såndär bli pigg-lampa. Köpte den förra hösten och vilken skillnad alltså! Väntar riktigt att jag ska få ha min kvart framför morgontv med lilla terapilampan på.

 12. I vårt sovrum är det vita gardiner som gäller året om, ljusa möbler osv. Tycker sovrummet känns lyxigare så. Varför envisas man med mörka färger när det annars också är mörkt?? Förstår ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.