Fast food för familjen.

imageimage

Ni vet när man är så där hungrig att man knappt klarar av att trampa upp för backen till Brändö efter jobbet. Energinivån är så låg att man fryser och darrar på rösten. Då gör vi alltid fast food.

Det går ut på att man snabbt gör ett pitstop i Sale. Väl hemma lägger man ut fyra tallrikar på köksbordet och sätter sig tillsammans med ett skärbräde. Mina portioner brukar oftast utgå från kombon avokado-äppel-grynost. För det tycker jag så mycket om och det finns det nästan alltid hemma. Så slänger man ut allt direkt på tallrikarna. Allt som man skär åker direkt på tallriken. Inga fåniga genvägar via salladsskålar.

Beroende på humör väljer man kanske också broccoli och kyckling som i dag. Ibland är det ännu mer bråttom. Då kan det bli kallrökt lax som man bara kastar på tallrik. Ibland blir det stekt halloumi. Ibland mozzarella. Kanske stekt svamp? Och är det riktigt illa (och samtidigt riktigt festligt) blir det kokt knackkorv. Huvudsaken är att det inte får vara någonting som tar längre än 5 minuter att steka eller koka. Under tiden har man hunnit slänga alla grönsaker och frukter på tallrik.

Tomater, ruccola, paprika, fetaost, persika, päron, blåbär, melon, basilika – ja, vad som nu kan tänkas se lockande ut när du går där vid grönsaksdisken. Och alltid avokado och grynost.

Ju mer frukt man blandar i desto godare är det (barnen ropar alltid ”jess!” när de ser portionerna). Och försöker alltid ha någonting proteinaktigt, så man får in den där ljuvliga proppmätt-känslan. Tror också att barnen diggar att få färdiga portioner, som dessutom är färggranna. Inte en enda gång har det blivit någonting kvar på tallriken och ändå äter vi så här säkert en stressig dag i veckan.

14 reaktioner på ”Fast food för familjen.

  1. Härligt! Det var riktigt ordentligt "fast food"! Det ska jag efterapa nån dag. Fast liknande har vi gjort, då kallar vi det "gnavamat" med barnen: kör som attan till köttdisken (två måsten: att butiken har en köttdisk, att köttdisken är öppen) och köper tex färdig grillad kyckling eller färdiggrillad revbenspjäll och bara gnavar oss i det direkt från förpackningen typ.

  2. Ännu snabbare går det om man har sakerna hemma på förhand. Storhandla till helgen alla basvaror, så behöver ni inte ens in via Sale först.

  3. Avokado och grynost är SÅ gott. Speciellt i kombination. Brukar också syssla med denna typ av fast food. Superpraktiskt och gott!

  4. Härligt! Det var riktigt ordentligt "fast food"! Det ska jag efterapa nån dag. Fast liknande har vi gjort, då kallar vi det "gnavamat" med barnen: kör som attan till köttdisken (två måsten: att butiken har en köttdisk, att köttdisken är öppen) och köper tex färdig grillad kyckling eller färdiggrillad revbenspjäll och bara gnavar oss i det direkt från förpackningen typ.

  5. Ännu snabbare går det om man har sakerna hemma på förhand. Storhandla till helgen alla basvaror, så behöver ni inte ens in via Sale först.

  6. Avokado och grynost är SÅ gott. Speciellt i kombination. Brukar också syssla med denna typ av fast food. Superpraktiskt och gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.