Vad säger ni?

image

Körde till K-rauta. Visade denna bild och sa ”den färgen tar jag!”. Tvingade försäljaren att dyrt och heligt  lova mig att den inte blir lila (som det gick i sovrummet). Så otypiskt mig att välja en så här sjukt boring färg. Att ha bott i en mintglass i flera år har tydligt satt sina spår.

image

 Vad tror ni om denna?

26 reaktioner till “Vad säger ni?”

 1. Jag säger JA, den ser bra ut! Möjligen liiite åt det gröna hållet, men det kan bero på skärmen. Men inte lila i alla fall. Vi har en grå nyans som drar mot lila i kvisten, inte kul. Glad att du inte valde vitt sist och slutligen 🙂

 2. Alltsa sjukt snygg farg! Hade nog valt nagot liknande sjalv. Daremot tror jag att den har absolut kommer att skifta i lila (alskar personligen detta) men what the hell, det ar val bara att mala en vagg och se hur det tar sig och sen lara sig av sitt eventuella misstag. 🙂

 3. Vi målade alla väggar ljusgråa i vårt hus 🙂 om du vill ha en grå nyans som skiftar så lite som möjligt så kolla RGB värdena på färgen (syns på Tikkurilas hemsida).. Så jämn blandning som möjligt helt enkelt 🙂

 4. Jättesnyggt, om det faktisktblir grått. Vi skulle ha en grå tambur, men den blev ljusblå. Så nu är den vit. Lite tråkigt och förutsägbart, men det funkar.

 5. Alltså JAAAAA, vi är på jakt efter just en sån där färg till klädvårdsrummet. TACK för hjälpen! 🙂

 6. Jättefin men kan nog skifta då så ljus i färgen, beroende på möbler förstås. Du måste klä soffan i vitt om du ska vara helt säker på att inget reflekteras eller sken av att vara lila. Vi målade grått, en sovrumsvägg, med nån färg som heter Munk eller Valamo eller nåt sånt. Blev pissnyggt. Och skiftade inte alls trots att enorma fönster och mycket ljus. Men ser att alla vill vara med o överröser dig med tips 🙂

 7. Jag har oxå slitit mitt hår med gråa färger, och hamnat att måla om en gång för att färgen drog mot blålila, trots att den skulle vara neutral enligt de internationella NCS-koderna (NCS S 1500-N). Då blev det att jag valde en "greige" istället Tikkurila G486, och vi e verkligen helnöjda! Den är vackert ljusgrå, men går mera mot beige än mot blå.

 8. Jag säger JA, den ser bra ut! Möjligen liiite åt det gröna hållet, men det kan bero på skärmen. Men inte lila i alla fall. Vi har en grå nyans som drar mot lila i kvisten, inte kul. Glad att du inte valde vitt sist och slutligen 🙂

 9. Alltsa sjukt snygg farg! Hade nog valt nagot liknande sjalv. Daremot tror jag att den har absolut kommer att skifta i lila (alskar personligen detta) men what the hell, det ar val bara att mala en vagg och se hur det tar sig och sen lara sig av sitt eventuella misstag. 🙂

 10. Vi målade alla väggar ljusgråa i vårt hus 🙂 om du vill ha en grå nyans som skiftar så lite som möjligt så kolla RGB värdena på färgen (syns på Tikkurilas hemsida).. Så jämn blandning som möjligt helt enkelt 🙂

 11. Jättesnyggt, om det faktisktblir grått. Vi skulle ha en grå tambur, men den blev ljusblå. Så nu är den vit. Lite tråkigt och förutsägbart, men det funkar.

 12. Alltså JAAAAA, vi är på jakt efter just en sån där färg till klädvårdsrummet. TACK för hjälpen! 🙂

 13. Jättefin men kan nog skifta då så ljus i färgen, beroende på möbler förstås. Du måste klä soffan i vitt om du ska vara helt säker på att inget reflekteras eller sken av att vara lila. Vi målade grått, en sovrumsvägg, med nån färg som heter Munk eller Valamo eller nåt sånt. Blev pissnyggt. Och skiftade inte alls trots att enorma fönster och mycket ljus. Men ser att alla vill vara med o överröser dig med tips 🙂

 14. Jag har oxå slitit mitt hår med gråa färger, och hamnat att måla om en gång för att färgen drog mot blålila, trots att den skulle vara neutral enligt de internationella NCS-koderna (NCS S 1500-N). Då blev det att jag valde en "greige" istället Tikkurila G486, och vi e verkligen helnöjda! Den är vackert ljusgrå, men går mera mot beige än mot blå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.