Spenatplättar för fyra.

 

Nu kanske ni säger att spenatplättar inte är helt hundra som middag, men här äter vi minsann spenatplättar ikväll. För att det är så himla gött. Har till och med memorerat receptet som räcker perfekt till oss. Ta det som ett tips.

 

2 ägg
5 dl mjölk
2,5 dl mjöl
150 g spenat (de vanliga påsarna i frysdisken)
Pikulite olivolja och salt

 

Blanda äggen och hälften av mjölken. I med mjölet. Vispa slätt. Sedan i med resten av mjölken, den tinade spenaten och resten. Stek, ät, njut.

 

image160

image162

image163

12 reaktioner på ”Spenatplättar för fyra.

  1. Nämen VEM har sagt att hemlagade spenatplättar inte är någon okej middag? Tvärtom skulle jag säga. Spenat är bra. Ägg är bra. Mjölk är väl bra? Och resten helt dugligt som människoföda. Åtminstone om man jämför med någon läskig korv;)

  2. KLart spenatplättar är riktig mat! Vi äter ofta både spenatsopppa och spenatplättar hos oss, men jag måste medge att jag nog steker mina i smör. Tycker de fastnar annars, fast vi har en helt bra stekpanna. Och så smakar de lite godare. 🙂

  3. Spenatplättar är så gott till middag! Testa någon gång att laga spenatvofflor, tycker själv att de är ännu snäppet godare än plättarna.

  4. Nämen VEM har sagt att hemlagade spenatplättar inte är någon okej middag? Tvärtom skulle jag säga. Spenat är bra. Ägg är bra. Mjölk är väl bra? Och resten helt dugligt som människoföda. Åtminstone om man jämför med någon läskig korv;)

  5. KLart spenatplättar är riktig mat! Vi äter ofta både spenatsopppa och spenatplättar hos oss, men jag måste medge att jag nog steker mina i smör. Tycker de fastnar annars, fast vi har en helt bra stekpanna. Och så smakar de lite godare. 🙂

  6. Spenatplättar är så gott till middag! Testa någon gång att laga spenatvofflor, tycker själv att de är ännu snäppet godare än plättarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.