Ro, ro till fiskeskär.

För att bli en fullfjädrad sjöman, som jag i hemlighet önskar att alla i min familj ska bli, krävs det först och främst att man behärskar åror. Själv lärde jag mig ro i en gul gummibåt och tanken är att småkorvarna ska gå samma öde till mötes. Blev riktigt förvånad över hur lätt det är för småbarn att bemästra en gummibåt. 

Den här gummibåten är ny för i år, och på basen att små åror i vedlidret på Tvisäck är den fjärde i ledet. Tidigare har vi haft pyttesmå (förmodligen på specialpris från f.d Säästöpörssi). Den här är lite större och stadigare, rymmer lätt en hel familj. Eller ska vi säga: två lärlingar och en sträng roddlärare.

Rekommenderas om ni, som jag, eftersträvar roddkompetenta barn. Har för mig att pappa sa att den kostade 39 euro (vilket egentligen är svindyrt för en gummibåt, finns för 9,90 ibland). Ta det som ett tips. Gummibåt, alltså. Bra träning.

 

11807529 1027096970657575 3750738237660579103 o

Sjösättningsträning.

 

11791957 1027096923990913 6075141483826093759 o

Teamwork-träning. Pappa står och vansinnessvirvlar ovanför våra huvudet. Det kan man ju tycka vad man vill om. 

 

11782386 1027096893990916 3719969044149112191 o

Taktträning. Ett – tvååååå – ett – tvååååå.

 

 

6 reaktioner på ”Ro, ro till fiskeskär.

  1. Vilken lyx dina barn har 😉 själv lärde jag mig ro i ingå skärgård mitt i en storm. För att ja envist fått för mig att just idag ska ja lära mig dethär. Stackars mamma stod orolig på stranden tills jag bemästrade konsten och kunde ro in tillbaka. Fast efter det kan jag ro i alla väder iallafall 😀

  2. Åh, jag älskar att ro! Lärde mig när jag var typ 10 kanske, sen tog det flera år innan jag rodde igen men nu under semestern fick jag plocka fram kunskaperna när det skulle fiskas.

  3. Oj så skönt det ser ut, förutom vansinnessvirvlaren då.. 😀 Jag köpte faktist en gummibåt just igår, tänkte om nästa sommar blir lika varm som i år så kan man åtminstone glida fram över vattenytan vid nåt passligt vatten, om det alltså är så kallt att man inte vill vara I det.. 😉

  4. Vilken lyx dina barn har 😉 själv lärde jag mig ro i ingå skärgård mitt i en storm. För att ja envist fått för mig att just idag ska ja lära mig dethär. Stackars mamma stod orolig på stranden tills jag bemästrade konsten och kunde ro in tillbaka. Fast efter det kan jag ro i alla väder iallafall 😀

  5. Åh, jag älskar att ro! Lärde mig när jag var typ 10 kanske, sen tog det flera år innan jag rodde igen men nu under semestern fick jag plocka fram kunskaperna när det skulle fiskas.

  6. Oj så skönt det ser ut, förutom vansinnessvirvlaren då.. 😀 Jag köpte faktist en gummibåt just igår, tänkte om nästa sommar blir lika varm som i år så kan man åtminstone glida fram över vattenytan vid nåt passligt vatten, om det alltså är så kallt att man inte vill vara I det.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.