Brändöromantikerna – nu också på Spotify!

Ni känner till min stora kärlek till Brändö. Särskilt den här årstiden levererar Brändö mångfalt. Vi är många som delar den kärleken. Det är inte bara jag, Annika och Jenny.

Ibland halkar jag in på hashtagen #brändöromantikerna på insta och ser att det är massor av folk som taggar sina bilder med det, inte bara jag, Annika och Jenny. Det är över 100 veckor sedan sedan den första bilden taggades och nu finns det flera hundra.

I en kolumn (eller någon form av personlig kommentar till en artikel) i Vasabladet från april 2013 skrev jag en beskrivning av fenomenet som jag och mina kompisar kallade för brändöromantik: 

 

”Vi pratar alltid varmt om vår stadsdel. Bloggar om den i närmast romantiska ordalag, instagrammar Brändöbron och drömmer svävande om sena sommarkvällar på Smulterö.

Vi brukar skoja om att det inom några hundra år kommer att finnas en tidsepok som kallas Brändöromantiken och att det var vi som skapade den via sociala medier 2013.

Tidvis brukar vi spekulera hur vi ska förvandla Vasas Brändö till Stockholms Söder. Ungt, internationellt, kulturellt.”

 

För några veckor sedan avslöjade Alfred Backa att det kommer att finnas en låt som heter Brändöromantik på hans nya skiva. Som om det inte vore fantastiskt nog inleds den med orden ”jag ser lite fittig ut, men jag är snäll”.

Brändö är bäst! Revolutionen är på gång!

 

4 reaktioner till “Brändöromantikerna – nu också på Spotify!”

  1. Av vad jag fått höra så har Brändö tillbaks i tiden haft ett dåligt rykte om sig, för där bodde den ungdom som inte var rädd för handgemäng. De bodde alltså tufft folk på Brändö i arbetarkvarteren och var det så, som jag hört, så passar det ju bra att se lite fittig (småsur) ut i Brändö. Men det var förr. Idag är väl Brändö känt för sin studerande ungdom.

    1. Exakt så har jag förstått. En gammal Brändögubbe berättade en gång att han såg ett lik på en gård när ha var 8, heh. Those were the days!

  2. Av vad jag fått höra så har Brändö tillbaks i tiden haft ett dåligt rykte om sig, för där bodde den ungdom som inte var rädd för handgemäng. De bodde alltså tufft folk på Brändö i arbetarkvarteren och var det så, som jag hört, så passar det ju bra att se lite fittig (småsur) ut i Brändö. Men det var förr. Idag är väl Brändö känt för sin studerande ungdom.

    1. Exakt så har jag förstått. En gammal Brändögubbe berättade en gång att han såg ett lik på en gård när ha var 8, heh. Those were the days!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.