20 saker ni förmodligen redan visste om mig

Jag gör en Linnea och ger er 20 random facts. Jag tror att ni känner mig utan och innan, så få se om ni alls hittar nåt nytt i listan.

 

38

 

1. Jag har två par glasögon (använder uteslutande paret till vänster).

2. Jag var megalång som barn. Fick alltid ha med id på handbollsturineringar, så att föräldrar i motståndarlaget inte skulle anklaga mig för fusk (de trodde alltså jag var äldre än jag var). Sedan slutade jag växa vid 172 cm.

3. Jag är förvånansvärt bra på att jonglera med boll på knäna och fötterna (peippa som vi säger i Karis). Har ett personbästa som går över 100. För övrigt något som fått många män att bli förtjusta i mig under åren. Ett bollsinne är tydligen det man ska ha.

4. Varje kväll innan jag lägger mig kollar jag på Etuovi om det finns nya hus till salu i Brändö-Vikinga. Kan inte tänka mig att bo någon annanstans om jag ska bo i Vasa. 

5. Jag är väldigt lättrörd. Flera gånger om dagen har jag tårar i ögonen när jag hör om sådant som är fint. I dag fick jag ett fint mejl. Då fick jag tårar i ögonen. När jag hörde att Matheos klass har en klassmoffa som är med på jumppan. Då fick jag tårar i ögonen. Grät sedan floder till mobbningsvideon alla delar på fb idag.

6. Min högsta dröm just nu är att skriva en finlandssvensk Harlequin-roman. Jag vill inte skriva något som är bra på riktigt. Utan bara en snuskig och klyschig story från .. Vörå? Ibland när jag är ledig skriver jag på skoj i ett word-dokument. Ska ge den till syrran i julklapp 2020.

7. När jag och Lotta var små brukade vi i smyg skära fullt med ostskivor i en liten skål och värma dem i mikron tills de smälte. Sedan åt vi i smyg före mamma och pappa kom hem från jobbet.

8. En gång i gymnasiet misstog jag mig på dagen när jag kollade schemat, så jag for till skolan i tron att det var onsdag och jag började 9. I själva verket var det tisdag och jag började 8. Ångest som jag naturligtvis fick när jag insåg mitt misstag sprang jag raka vägen till lärarrummet, bekände min synd och bad om förlåtelse. Och det som hände sedan har jag ännu svårt att förlåta: Läraren vände på klacken för att hämta något. Kom tillbaka och överräckte mig en kvarsittningslapp utan kommentar. Jag var SÅ ledsen och besviken på hennes oförmåga att vara schysst. Mitt livs enda kvarsittning.

9. Första vintern jag bodde i Vasa kastade någon en tegelsten genom vår terrassdörr på Formansgatan, tog sig in och stal min laptop. Lyckligtvis var jag inte hemma. Ännu i denna dag misstänker jag vår granne som plötsligt började avge messengerljud från sin lägenhet dagen efter.

10. När barnen är omöjliga och jobbiga brukar jag och Sami tindra med ögonen och sucka kärleksfullt ”ååååå du är mannen i mitt liiiiiv åååå” och pussas jättemycket. Då flyr barnen fältet innan de ens hinner fnittra ur sig ett uäääääääääääk

11. Matvaror vi alltid har hemma: Mjölk, ägg, avokado, turkisk yoghurt. Allt annat kan du utgå från att vi inte har (fast just nu har vi ganska välfyllt kylskåp när Sami är hemma, han har en fraktur i långfingret och är sjukledig flera veckor).

12. Vi såg 50 shades of Grey för en tid sedan och den var så plågsam och fånig att jag skrek rakt ut att vi måste stänga aaaaaaaav. 

13. Om inte något riktigt dramatiskt sker och livet fortsätter som nu, så kommer jag att vara både barnfri (och skuldfri!) när jag fyller 43. Förutsatt att Milea flyttar hemifrån när hon är 19 och att jag inte hittar det där huset i Vikinga. Alla 43-åringar jag känner är ju SÅ UNGA. Vad ska vi göra med ALL FRITID?! Nå jag vet exakt vad vi ska göra. Vi ska resa som dårar.

14. Jag kan verkligen inte alls röka – och har aldrig kunnat. Det är för mig obegripligt hur folk kan dra halsbloss. Alla som sett mina urusla försök till rökning vet hur eländigt det är. Det slutar bara med att jag ligger raklång och hostar ihjäl mig. Det är verkligen en otroligt bra egenskap.

15. Jag älskar att köra långa sträckor bil på natten och ha riktigt bra musik i stereon. Har alltid förknippat stora vägar och hög volym med frihet. Tur att jag ofta kör 430 km i sträck.

16. Jag har gett upp tanken på att jag någonsin kommer att bli en person som har ordning i sitt klädskåp. Det funkar i perioder, men det är aldrig ett permanent tillstånd. Det var skönt när jag accepterade det. Vissa människor är helt enkelt inte ämnade för ordning i skåpen. Och bra går det också.

17. Jag brukar alltid skryta med att jag äter allt – och tycker om allt. På det viset är jag en tacksam person. All mat smakar helt fantastiskt i min mun. Spelar ingen roll hur äckligt det är.

18. Förutom Linn hade mina föräldrar två andra namnförslag; My och Robin. Även om jag alltid tyckt att Linn är ett fab namn har det funnits perioder när jag har suktat efter namnet My.

19. Båda gångerna jag själv har fått barn har vi (nå, jag) haft extrem namnångest. Och båda gångerna har jag haft lika brådis med att få ett namn. På den tredje dagen har jag blivit galen pga. otålighet. En kompis till mig väntade flera veckor, kan inte begripa hur de gjorde. Båda barnens namn har varit slumpmässiga val från någon slarvigt nerplitad namnlista. Har haft kanske 5 starka namnalternativ båda gångerna. Milken var 5 före att bli Mini. Men det lät så knasigt med efternamnet. Sedan stod jag och velade mellan Naemi och Maya. Men så plötsligt fick jag beslutskraft och ropade NÄ VI SÄGER MAYA MILEA OCH SÅ FÅR DET VARA BRA PUNKT SLUT. Och så blev det så. Hatar verkligen att stå och vela mellan alternativ. 

20. Ju äldre jag blir märker jag att det blir allt viktigare att engagera mig i saker som berör andra än mig själv. Barns rätt att vara barn, rasism och feminism är viktigt för mig. När barnen blir äldre hoppas jag ha mer tid att verkställa i praktiken. Att bli vänfamilj är ett första steg. Min huvudsakliga uppgift just nu är att fostra mina egna barn till personer som ser det som en självklarhet att hjälpa andra.

 

Puh, hittade ni någon punkt som ni inte hade hört om?

26 reaktioner på ”20 saker ni förmodligen redan visste om mig

 1. Jo! En massa! Det här var en jätteintressant lista. Om jag hade inspiration och energi skulle jag också göra ett försök på att komma på 20 grejer om mig, men jag har samma känsla: jag har berättat ALLT.

 2. Härligt…43år och barn och skuldfri 🙂 så bra grejer sån lista borde alla göra för sig själv eller dela med sin sambo urkul man kan ju överraska sig själv. Listor är undetskattade 🙂 bra för hjärnan och bra för folk med råddiga klädskåp…haha samma här bara att acceptera även om jag gör försök till ordni g med ojämna mellanrum! Ja och sen när man nästan är barn o skuldfri då är det inte så kul längre då alla flyger iväg, är mest med kompisar, då hänger man kvar o önskar att de var fem igen och vill hänga med mamma…nå nä men man börjar drömma om barnbarn… hahaa inte resor som du tror…
  Ta vara på tiden med barnen nu jobba mycket hinner du sen!

 3. ha haaa, så underhållande! Tack hördu, för att du alltid levererar roliga, kloka, välbehövliga texter. Hoppas på träff med gänget snart!

 4. Alltså 8 förstår jag inte. i Gymnasiet hade vi x tillåtet antal frånvaro timmar vilket vi utnyttjade till max. om man sen överskred i slutet pga för mycket skolk va de kyynel o väkommen tillbaka på nästa kurs nästa år. Men kvarsittning???

 5. Hej, vilken kul lista! Å grattis, jag brukar ha skitsvårt att komma på ens 5 saker om mig själv som kan vara intressanta för andra. Men hah, en finlandssvensk Harlequinroman om Vörå.. 😀 Den ska ja önska mig i julklapp då sen å.

 6. Sjukt bra lista ju! Bäst var sista raden. Fick mig lite tårögd, för just idag satt jag och funderade på hur jag ska kunna rädda världen när typ alla andra i min omkrets har tid att volontära bland flyktingar, och jag jobbar och tar hand om ett barn ensam. Men jag ska satsa på de du skrev, att uppfostra henne vettigt. Hinner väl rädda världen sen när jag är 45 (och hon 19).

 7. En del kände jag till via bloggen som jag läst sedan inlägget "den rullande korven" (alltså ett tag sedan), men en del var nytt. Du verkar vara en helskön typ. Skulle gärna vara vän (heter det kaveri på finlandssvenska?) med dig. Men lugn. Jag är ingen stalker och bor långt bort i ert västra grannland. Fortsätter dock läsa med största behållning. Tack Linn! /Karin

 8. Jo! En massa! Det här var en jätteintressant lista. Om jag hade inspiration och energi skulle jag också göra ett försök på att komma på 20 grejer om mig, men jag har samma känsla: jag har berättat ALLT.

 9. Härligt…43år och barn och skuldfri 🙂 så bra grejer sån lista borde alla göra för sig själv eller dela med sin sambo urkul man kan ju överraska sig själv. Listor är undetskattade 🙂 bra för hjärnan och bra för folk med råddiga klädskåp…haha samma här bara att acceptera även om jag gör försök till ordni g med ojämna mellanrum! Ja och sen när man nästan är barn o skuldfri då är det inte så kul längre då alla flyger iväg, är mest med kompisar, då hänger man kvar o önskar att de var fem igen och vill hänga med mamma…nå nä men man börjar drömma om barnbarn… hahaa inte resor som du tror…
  Ta vara på tiden med barnen nu jobba mycket hinner du sen!

 10. ha haaa, så underhållande! Tack hördu, för att du alltid levererar roliga, kloka, välbehövliga texter. Hoppas på träff med gänget snart!

 11. Alltså 8 förstår jag inte. i Gymnasiet hade vi x tillåtet antal frånvaro timmar vilket vi utnyttjade till max. om man sen överskred i slutet pga för mycket skolk va de kyynel o väkommen tillbaka på nästa kurs nästa år. Men kvarsittning???

 12. Hej, vilken kul lista! Å grattis, jag brukar ha skitsvårt att komma på ens 5 saker om mig själv som kan vara intressanta för andra. Men hah, en finlandssvensk Harlequinroman om Vörå.. 😀 Den ska ja önska mig i julklapp då sen å.

 13. Sjukt bra lista ju! Bäst var sista raden. Fick mig lite tårögd, för just idag satt jag och funderade på hur jag ska kunna rädda världen när typ alla andra i min omkrets har tid att volontära bland flyktingar, och jag jobbar och tar hand om ett barn ensam. Men jag ska satsa på de du skrev, att uppfostra henne vettigt. Hinner väl rädda världen sen när jag är 45 (och hon 19).

 14. En del kände jag till via bloggen som jag läst sedan inlägget "den rullande korven" (alltså ett tag sedan), men en del var nytt. Du verkar vara en helskön typ. Skulle gärna vara vän (heter det kaveri på finlandssvenska?) med dig. Men lugn. Jag är ingen stalker och bor långt bort i ert västra grannland. Fortsätter dock läsa med största behållning. Tack Linn! /Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.