Hjälp mig.

Ingen vblfie i dag. Jobbar hemifrån denna sketna måndag. Har en dotter som hostar lungorna ur sig. Hon ligger i ena sidan av soffan och här sitter jag och försöker kruxa av min to do-lista. Milkens svaga punkt har alltid varit hennes luftrör. När det väl är något med dem hostar hon tills hon spyr. Själv är jag kanske på 70 % av min fulla förmåga. Det värker i öron och hals och känner jag mig själv rätt, så har jag feber lagom till onsdag.

Men det var kanske inte riktigt det jag skulle prata om, utan jag skulle fråga vad ni har för tips angående halloween-kalas. Inkommande helg är det dags för Milkens femårskalas. Vad skulle man kunna hitta på? Jag har verkligen tappat allt intresse för att styra upp bra fester (min favoritsysselsättning förr i världen). Har ni någon bra kakbagare att tipsa om? Någon som kan ställa upp på kort varsel? Jag vill inte alls ha nåt fånigt halloween-tema, men nu har barnen bestämt sig för det och jag orkar inte komma på något bättre. Hjälp mig! Tipsa mig! Vad ska ingå på ett halloweenkalas?

 

16

Arkivbild från när kalas ännu var roliga.

18 reaktioner till “Hjälp mig.”

  1. Istället för isbitar i bålen: Fyll plasthandskar med vatten och in med dem i frysen, då flyter sen händer omkring i bålen och ser läskiga~ ut. Och varför inte karamellfärgad bål! Blå eller gröna tungor brukar väl barn i regel inte ha problem med, så den den möjliga monstertungade bieffekten gör knappast något.

  2. Dela knackkorv i två delar, stryk i ett mandelflarn i änden och lite ketchup på/att doppa i, läskiga fingersnacks!

  3. Vi har haft halloweenpinjatan på kalas. Har gjort både spindlar och nu förra helgen en pumpa. Istället för mete eller dylikt så har jag brukat laga små påsar in i pinjatan då. Nu senast hittade jag fina pumpformade ballonger (rätt stora, från Prisma) och lite fladdermöss som jag också stoppade in i den. Våra gillar åtminstone det, både som prydnad och sysselsättning. Ännu hinner ni! 😀 Vi brukar ha "spindelnät" runt lägenheten och hittade "pumpgirland" på Tiger för vår nyssfyllda femåring som har någon konstig förkärlek till pumpor. 😀 Halloween är ju ett väldigt tacksamt tema! 😀 Nu då det kom på tal. Hade ju glömt att vi har ett stort "skelett" i en kista här hemma. 😀 Här är nåt från våra tidigare kalas. http://mellimamma.blogspot.fi/search/label/kalas?updated-max=2014-11-08T18:48:00%2B02:00&max-results=20&start=9&by-date=false http://mellimamma.blogspot.fi/search/label/kalas?updated-max=2014-04-21T23:13:00%2B03:00&max-results=20&start=17&by-date=false http://mellimamma.blogspot.fi/search/label/kalas?updated-max=2013-03-16T18:19:00%2B02:00&max-results=20&start=28&by-date=false

  4. spökglassar: halv banan, stick i en pinne, in i frysen. när genomfryst, ta ut, doppa i smält vitchoklad. minns inte hur fixa :/

  5. Har ni testat ifall Milken har astma? Låter som det. Då brukar det bli just så där vid förkylningar och influensor.

  6. Istället för isbitar i bålen: Fyll plasthandskar med vatten och in med dem i frysen, då flyter sen händer omkring i bålen och ser läskiga~ ut. Och varför inte karamellfärgad bål! Blå eller gröna tungor brukar väl barn i regel inte ha problem med, så den den möjliga monstertungade bieffekten gör knappast något.

  7. Dela knackkorv i två delar, stryk i ett mandelflarn i änden och lite ketchup på/att doppa i, läskiga fingersnacks!

  8. Vi har haft halloweenpinjatan på kalas. Har gjort både spindlar och nu förra helgen en pumpa. Istället för mete eller dylikt så har jag brukat laga små påsar in i pinjatan då. Nu senast hittade jag fina pumpformade ballonger (rätt stora, från Prisma) och lite fladdermöss som jag också stoppade in i den. Våra gillar åtminstone det, både som prydnad och sysselsättning. Ännu hinner ni! 😀 Vi brukar ha "spindelnät" runt lägenheten och hittade "pumpgirland" på Tiger för vår nyssfyllda femåring som har någon konstig förkärlek till pumpor. 😀 Halloween är ju ett väldigt tacksamt tema! 😀 Nu då det kom på tal. Hade ju glömt att vi har ett stort "skelett" i en kista här hemma. 😀 Här är nåt från våra tidigare kalas. http://mellimamma.blogspot.fi/search/label/kalas?updated-max=2014-11-08T18:48:00%2B02:00&max-results=20&start=9&by-date=false http://mellimamma.blogspot.fi/search/label/kalas?updated-max=2014-04-21T23:13:00%2B03:00&max-results=20&start=17&by-date=false http://mellimamma.blogspot.fi/search/label/kalas?updated-max=2013-03-16T18:19:00%2B02:00&max-results=20&start=28&by-date=false

  9. spökglassar: halv banan, stick i en pinne, in i frysen. när genomfryst, ta ut, doppa i smält vitchoklad. minns inte hur fixa :/

  10. Har ni testat ifall Milken har astma? Låter som det. Då brukar det bli just så där vid förkylningar och influensor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.