Halloween.

De senaste dagarna har jag sett en massa texter om varför man inte ska fira Halloween swischa förbi i mitt flöde (eller gud förbjude: förväxla halloween med allhelgona). Jag har inte klickat upp en enda i ren överlevnadsinstinkt. Orkade helt enkelt inte bli övertygad om att Halloween är förkastlig. Hade ju ändå en Halloween-fest på kommande. 

Det blev en lyckad fest i lördags. Femåringen i fladdermusdräkten var asnöjd och fick så många fina presenter att vi baxnade. Igår höll kalaskoman oss inomhus hela dagen och Barbie-setet var i flitig användning. Jag som trodde att mina barn aldrig skulle hitta till barbies har äntligen fattat! De satt hela förmiddagen och pratade rikssvenska. Ibland steg de upp och övade nya tricks på trapetsen, men i övrigt gick de från present till present till present. Vitsi vi har bra presentfolk i vår bekantskapskrets. Milken fick ingenting onödigt. Bara en massa bra saker, vet ni? Som om det inte var tillräckligt, så var Barbie och Ken second hand. Så bra!

Och eftersom jag alla andra år har bloggat om barnens kalas skulle man ju tro att jag skulle ha förstått att fota någonting, men i år var jag verkligen helt ut och cyklade. Hur kunde jag missa Ronnies helt fantastiska Dracula-outfit? Hur kunde jag missa pumpatårtan? Gruppbild? Winston som läskigt bi? Den gravida piraten? För att inte tala om mig själv i långklänning och rött hår. Så orutinerat att man tror jag skämtar. Exakt 6 mobilbilder blev det. Som straff för min moka måste jag publicera dem alla:

 

fodis2

8 reaktioner på ”Halloween.

 1. Jag har absolut ingenting emot att fira Halloween, jag spökar gärna ut mig och lagar nån kul mat med allmänt dödstema, jag gillar till och med de här halloweendiscona för knattarna som ordnas här och där!
  Men nåde den unge som ringer på Vår dörr i slutet på oktober och tigger godis! Den får en klementin, eller på sin höjd en banan med sig. Eventuellt också en föreläsning om en tradition som i vårt land har sina rötter i att Tiimari och Sinooperi och Panduro hade svårt att hitta vanliga höstprylar att köpa in på den internationella marknaden i oktober och därför började introducera halloweenprylarna till oss i norden bara för att få bättre försäljningssiffror.
  Godis tigger man på påsk. Punkt.

 2. Jag kan stå ut med Halloween om jag slipper Bus eller Godis. Jag förstår inte hur man alla andra dgr på året säger åt barnen att de inte ska prata med främlingar och absolut inte ta emot godis frå en främling men på halloween då skickar vi ut de vind för våg för att gå hem till främlingar och be om godis. Hur i hela friden tänker vi där?

 3. Jisses vilken tråkig attityd bland kommentarerna. Vill man nu vara så benhård och finsk så firar man inte påsk med påskkärringar heller. Påskgräset tex blev också populärt först på 60-talet, säkert pga någon ond gräsbonde som ville öka sin försäljning.

  Är man så snål så man inte ens vill dela ut en godis när barn ringer på, ja då är det nog illa kan jag tycka.

  Själv hade jag maxat med pynt och hade tom goodiebags jag delade ut. Om barnen var glada? JA!

 4. Jag har absolut ingenting emot att fira Halloween, jag spökar gärna ut mig och lagar nån kul mat med allmänt dödstema, jag gillar till och med de här halloweendiscona för knattarna som ordnas här och där!
  Men nåde den unge som ringer på Vår dörr i slutet på oktober och tigger godis! Den får en klementin, eller på sin höjd en banan med sig. Eventuellt också en föreläsning om en tradition som i vårt land har sina rötter i att Tiimari och Sinooperi och Panduro hade svårt att hitta vanliga höstprylar att köpa in på den internationella marknaden i oktober och därför började introducera halloweenprylarna till oss i norden bara för att få bättre försäljningssiffror.
  Godis tigger man på påsk. Punkt.

 5. Jag kan stå ut med Halloween om jag slipper Bus eller Godis. Jag förstår inte hur man alla andra dgr på året säger åt barnen att de inte ska prata med främlingar och absolut inte ta emot godis frå en främling men på halloween då skickar vi ut de vind för våg för att gå hem till främlingar och be om godis. Hur i hela friden tänker vi där?

 6. Jisses vilken tråkig attityd bland kommentarerna. Vill man nu vara så benhård och finsk så firar man inte påsk med påskkärringar heller. Påskgräset tex blev också populärt först på 60-talet, säkert pga någon ond gräsbonde som ville öka sin försäljning.

  Är man så snål så man inte ens vill dela ut en godis när barn ringer på, ja då är det nog illa kan jag tycka.

  Själv hade jag maxat med pynt och hade tom goodiebags jag delade ut. Om barnen var glada? JA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.