Söndagsgöra.

Den här morgonen vaknade jag och kände en plötslig och omedelbar längtan till landet. Så jag åt frukost, klädde på mig och fräste ut mot Replot. Delvis för att jag glömt att tömma en vattenberedare inför vintern, men också för att jag var så svältfödd på frisk luft. Sami skulle ändå sova av sig ett nattskift, så jag packade barnen och korv i bilen och så var den dagen räddad. 

 

bild4 

På Soltorpet stod tiden still. Till och med klockorna gick i sommartid. Man skulle hur bra som helst kunna vara här om helgerna fortsättningsvis. Efter en timme var det hur varmt som helst inne. Ute var det förstås superäckligt. Det regnade och löven var så där asigt blöta och packade. 

 

bild5

 

Om det inte skulle vara för fuktigt utedass och kalla ben springande ner till bastun skulle jag absolut stanna över natten, men nu var det ingen annan än jag som tyckte det var en god idé. Tänker att det skulle vara så förbannat mysigt att bara ligga här på soffan i mörkret, elda och höra vargarna yla utanför (nå, skoja).

 

bild7

 

Hade också ett hemligt uppdrag att forska i på gården. Det är nämligen så att jag planerar en big time 30-års fest. Just nu är planen att skjuta på festen (jag fyller ju i den mest otacksamma festperioden – januari). Jag ville se hur många långbord jag kan duka upp på gräsmattan i juni, juli. Herregud, det kommer att bli den bästa gårdsfesten i världshistorien! Jag måste få återkomma till det här. För just nu spricker jag av iver. 

 

bild6

 

Sedan fick jag till en riktig monsterglöd och grillade korv för brinnkära livet. Jag brukar ju skryta om att jag är riktigt bra på att backa in i trånga parkeringshål med bilen, men jag undrar om inte det här med eldandet skulle kunna vara nästa kort att dra på. Eldkungen och drottningen af glödh – det är jag. 

Efter några timmar i havsluften åkte vi hemåt igen. Eller hemåt och hemåt. Vi åkte till kompisar på söndagskaffi och plättar. Tänk att en söndag kan vara så lång! Och att man kan vara så utvilad när man bara gör spontana utflykter. Planerade programpunkter – så inte alls min grej. 

4 reaktioner på ”Söndagsgöra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.