Årets första julmat.

Hej, jag har tråkigt. Skulle vi kunna prata lite om julen? Eller nåt. Känner bara för att småsnacka lite. Min julfeeling har varit obefintlig ända tills igår. Men nu fick jag pikulite feeling när syrran bjöd på jullunch. Att smygsmaka på lådor var precis vad jag behövde.

Tycker ni om julmat? Jag är ju ett stort fan av mat överlag, julmaten inget undantag. Försöker verkligen hålla mig till ett par gånger per år för att inte förstöra den (brukar nämligen gå så med all mat jag älskar, jag överäter mig på den inom loppet av två veckor och sedan vill jag aldrig mer se skiten). Hittills har jag bara ätit julmat en gång (Strampens gudomliga julbord – stans överlägset bästa om du frågar mig). Skulle mamma och pappa bo här skulle Strampen bli tvåa. Fiskbordet vi äter på julafton är på riktigt något i hästväg (man klarar sig igenom november och december bara på blotta tanken av det).

Igår bjöd syrran alltså på jullunch. Eftersom det alltid brukar vara trevligt att minnas vad det var för väder och aktiviteter förr om åren (jo, jag är 70 år) kan jag bjussa på lite bilder till arkivet.

 

20

 

Winston har inte synts till i bloggen på länge. Tänk att han redan i januari fyller 1 år! Och som ni ser är det grönt utomhus. Snön som kom förra veckan har för länge sedan regnat bort. 

 

21

 

Och om ni undrar varför jag ser ut som en man så är det för att jag som vanligt inte har sminkat mig. Mannen till vänster är min favoritman.

 

24


Milken som verkligen
går igång på fest hade piffat till sig med clips i öronen. Det hade inte systeryster, men hon var väl glad ändå.

22

 

Det regnade utaf helfvetet utomhus. Tyckte synd om alla stackare som skulle ställa till med julöppning inne i centrum. Det stormade så tallarna stod i 90 graders vinkel. Och för första gången i år jag åt brie och pepparkakor! Oooooh. Hade helt glömt att jag brukar leva på det (plus rödvin) hela december.

 

23


Och Willy, han hade
fastnat mellan två högtider, men det händer väl så lätt när man är tre bast. Och just när man trodde att man skulle spricka, så var det dags att åka vidare till Vörå på älgstek. 

Så ja, bring it on, julen. Min magsäck är uttänjd.

2 reaktioner på ”Årets första julmat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.