Gjorde: Tankade.

Alldeles för ofta rymmer mopon för mig. Så där så att alldeles för många roligheter erbjuds framför mig och jag tackar ja ja ja ja ja till allt. Så har det varit de senaste tre veckorna. En massa utflykter, fester, kalas, kvällsjobb, julfester, möten och gud vet vad. Livet blir oftast mycket roligare om man säger ja, men någonstans kommer verkligheten i kapp och man behöver vila. 

Den här helgen var helt enkelt tvungen att bli en sådan. Har inte haft lediga helger på aslänge. Och jag känner ju mig själv. Ibland måste jag stänga in mig och bara vara tyst. Bara kramas med barn, vara ute och äta så mycket jag hinner.

I fredagens Skavlan sa Chris att Madeleine är en people person. Och det skulle jag nästan våga påstå att jag också är, största delen av tiden. Människor är det bästa jag vet (näst efter knackkorv). Men uhh så jag måste få vila från människor ibland. Den här helgen har jag tankat ensamhet och tystnad. Det behövs sådana helger med jämna mellanrum. Så att man orkar vara en people person i morgon igen.

 

bild 1


Som jag sa
häromdagen: Matheo lever i sin nya heldräkt. ”Var är min onepiece?” är det första han frågar när han vaknar.

 

bild14


För första gången
på evigheter var det minusgrader i Österbotten. Så skönt! Har till och med sett sol och dagsljus två dagar i rad.

 

bild24


Jag trodde att
mina barn var de enda färgklickarna ute i decembervärlden, men den här rosenbusken nere vid Smulteröbron brukar leverera året om.

 

bild1


Barnen har
(som vanligt) varit mycket besvikna på mitt julpyntande. Jag är ju som känt inte den pyntande typen. Varje gång de tjatar och plågar mig lägger jag händerna i luften och ba ”vad menar ni, jag har ju pyntat klart, har ni inte sett mina grankvistar i blomkrukan?!”. 

 

bild2


Och så har vi ätit
soppa. Det äter vi oftast när jag inte orkar gå till butiken. Potatis och morötter har vi ändå hemma. Den här gången hade vi tur, för det fanns en hel getost, en purjo och en basilikakruka. Lyx!

 

bild42

 

Och så drog vi igång pepparkaksbaket. Det kan man ju ändå unna två julnördar som verkligen vurmar för julstök. 

 

bild32


Willy var också
här när hans föräldrar julhandlade. 

 

12394443 1096888707011734 43307344 o

 

Ja, inte har man sett snyggare. 

 

Skarmklipp 2015 12 12 15.03.11


Och så var vi ute
lite till. Milken borde få vara en storasyster. Voi vitsi så hon njuter när Willy är med. Sköter om honom som värsta lyxbabyn. Pratar med så där överpedagogisk röst och känner sig SÅ STOR. 

 

2

Bra helg.

 

4 reaktioner på ”Gjorde: Tankade.

  1. Hög igenkänningsfaktor här! Jag är också en people person, njuter så av att få umgås med andra. Sen är det minst lika skönt efter lång tid med andra människor att få vara helt själv.

  2. Hög igenkänningsfaktor här! Jag är också en people person, njuter så av att få umgås med andra. Sen är det minst lika skönt efter lång tid med andra människor att få vara helt själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.