Rapport: Julmorgon.

Vi kom fram hur bra som helst igår. Ingen trafik alls, perfekt körföre och stark sol över alla gröna åkrarna. Ingen kan ju påstå att man fick julfeeling, men säg den julfeeling som någonsin hängt på snön. Väl framme väntade papsens 60-års middag (bestod bland annat av knackkorv och skumpa i långkalsonger – och med det menar jag inte att vi sörplade skumpa ur långkalsonger utan att vissa av oss var klädda i sådana).

På vägen ner, någonstans mitt i landet, såg jag en familj som stod vid vägkanten och väntade på brandkåren. Sätter saker och ting i perspektiv. Kan det finnas nåt värre än att se sitt hem brinna ner dagen före julafton? Brandkåren mötte vi kanske en halv timme senare. Det måtte ha varit deras livs längsta väntan. Efter det kändes det ingenstans att vi glömde en massa festkläder hemma. 

Under frukosten delade mamma ut dagens ansvarsområden. Jag är dukningsansvarig för julmiddagen. Och eftersom Jenny Rissanen har lärt mig att man ska ha grönt på bordet är det nu dags för mig att dra till skogs. Ut i lingonriset! Häj så länge!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.