Ute på andra sidan.

julportratt

 

Och så var julhelgen över än en gång. Fjorton personer runt matbordet, så särdeles städat och lugnt som bilden låter påskina var det inte alla gånger. Men ändå en riktigt god jul. Massa saknade släktingar och fiskbord i världsklass. Nästan inga julklappar (jess!) och massor av frisk luft. 

Så underligt hur kort julen har blivit sedan man blev vuxen. Förr pågick den i evigheter. Man taggade inför julafton halva december, kände av stämningen i flera veeeeeckor och levde bland julpynt i något som kändes som mååånader. Nu är det mera så där att man inser ”shit, julafton i helgen!” och så är den över innan man ens hinner grimasera åt sista likörkonfekten. 

Jag älskar många favoritstunder i julhelgen (barnens min när tomten kommer! fiskmacka på julaftonsnatten! juldagsmorgonen!), men en av de allra bästa är nästan ändå när den är över. Tänk, redan nästa vecka är det nyårsnatt! Längtar redan efter de första krispiga tulpanerna. Att få skala bort julpyntet! Ooooh.

8 reaktioner till “Ute på andra sidan.”

 1. Hallå! Först tog du ut hösten i förväg när det ännu var sommar, och på annandag jul pratar du om att julen är slut och pyntet ska bort i väntan på tulpanerna… Vart har du så bråttom? Nog hinner vi med både nyår och tulpankrisp ännu, i rätt tid.

   1. Jag håller helt med Linn! Bästa känslan då man "har det över". Kan du inte berätta mer om julklappsbestyret hos er? Jag har själv barn i samma åldrar och har redan i några år försökt minsta på klapparna. I år blev det väl ca 6-9 klappar per barn (själva hade vi bara köpt 1 per barn). Vad gör man åt släktingar som köper och köper? Är grymt intresserad av att höra mer om din filosofi kring detta! 🙂

 2. Och jag håller inte alls med! Det ska vara mycket av allt, klappar, mat o pynt o man ska leva i stunden, inte bara hela tiden vänta på bättre, rusa vidare.
  Men man gör som man finner bäst själv.
  Det är viktigast.

 3. Hallå! Först tog du ut hösten i förväg när det ännu var sommar, och på annandag jul pratar du om att julen är slut och pyntet ska bort i väntan på tulpanerna… Vart har du så bråttom? Nog hinner vi med både nyår och tulpankrisp ännu, i rätt tid.

   1. Jag håller helt med Linn! Bästa känslan då man "har det över". Kan du inte berätta mer om julklappsbestyret hos er? Jag har själv barn i samma åldrar och har redan i några år försökt minsta på klapparna. I år blev det väl ca 6-9 klappar per barn (själva hade vi bara köpt 1 per barn). Vad gör man åt släktingar som köper och köper? Är grymt intresserad av att höra mer om din filosofi kring detta! 🙂

 4. Och jag håller inte alls med! Det ska vara mycket av allt, klappar, mat o pynt o man ska leva i stunden, inte bara hela tiden vänta på bättre, rusa vidare.
  Men man gör som man finner bäst själv.
  Det är viktigast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.