Snö, hopp och kärlek.

Förlåt på förhand för det här urtråkiga resonemanget, men i dag kom jag, efter lång betänketid, på den verkliga orsaken till att jag har svårt för snö. Det är ju inte snön i sig som är blä. Snön kan vara ljuuuvlig i en solig slalombacke i slutet av februari – det är inte det. 

Min fientliga inställning mot snön ligger i att den påminner mig om att det är så låååångt kvar till våren och sommaren (ni vet, den enda tiden man känner att man verkligen lever). Snön ligger där på marken och hånflinar ”hah, ännu fyyyra månader tills du kan förvänta dig livsglädje, måsar och blommor i rabatten, kärringfan”.

Nu när marken är bar kan jag liksom inbilla mig att det händer underverk – kanske rent av redan i morgon? Kanske mina tulpanlökar får fnatt och börjar ploppa upp efter nyår? Kanske måsarna börjar skria från Smulterö? Så länge det är snöfritt finns det hopp! Och det är ju så trevligt att gå runt och hoppas. Att morgondagen är den dagen när man kan dra på en tunnare jacka och sätta sig mot en solig vägg och kisa mot skyn. 

Direkt snön kommer dör den känslan. 

Och jag tänker fan. Fyra månader till livglädje. Jag försöker verkligen få snön att prata snälla saker när den väl visar sig. Men den pratar för döva öron, eftersom jag de senaste dagarna har drabbats av en otröstlig längtan till Replot och Soltorpet. 

Här hemma räknar vi nu veckor tills vi kan flytta ut. Kan inte begripa att jag ska ha en fullskalig semester i år, att jag ska få bo där ute, helt fri från plikter. Replot dyker upp i tankarna i snitt tre gånger i timmen. Längtar så efter de där evighetslånga dagarna där. Kanske vi skulle kunna övernatta riktigt snaaart – om det fortsätter så här? Det är ju tidvis riktigt varmt ute nu! 

För den som lever för att längta (jag) är den snöfria vintern en riktigt hoppingivande glädjespridare. 

 

25

KANSKE I MORGON, VISST?!

14 reaktioner till “Snö, hopp och kärlek.”

 1. Men du gillar ju inte sommaren, utan längtar alltid till hösten och nystarten.

  Kanske vi skulle lära oss att stanna upp och leva i nuet.

  1. Jag älskar sommar och höst, det vet du! Men jag älskar också att längta, det borde du också veta vid det här laget. Att jag mer eller mindre lever för att drömma. Alla har vi våra sätt att njuta av nuet! Mmmmm.

 2. Har du glömt dina problem med myggorna?? Ormarna? Fästingar? Getingar? Så hett att man inte kan sova? Och övriga sommarplågor? Du brukar ju leva upp på hösten…?
  Dina inläggnu känns inte som genuint DU, tycker jag, som läst d in blogg sen start… Varför längtar du bara framåt? Är det ålderskriiiis?

  1. Myggorna försvann ju! Och problem med ormar, fästingar, getingar har vi aldrig haft. Och just nu skulle det vara så ljuuuuuuuvligt att svettas till sömns! Jag längtar framåt för att jag är en framåtsträvande person. Med ålderskris obs obs!

 3. Oj jag är så totala motsatsen till dig på den där fronten. Jag känner att med snö kommer ljus och allt härligt som hör vintern till. Man behöver inte ha någon som helst kroppsångest för man kan plocka på sig så mycket kläder (ja, man ska ju inte ha kroppsångest men det har jag i alla fall), och man kan få stå på morgonen i krispig luft och skrapa bilrutorna, man får bygga snögubbar, kasta snöbollar, se hur världen plötsligt är så vit och så fin och känna att oj detta är livet. Sommar för mig är bara svett, sandiga kläder, fästingar och den där jädrans kroppsångesten.

 4. Men du gillar ju inte sommaren, utan längtar alltid till hösten och nystarten.

  Kanske vi skulle lära oss att stanna upp och leva i nuet.

  1. Jag älskar sommar och höst, det vet du! Men jag älskar också att längta, det borde du också veta vid det här laget. Att jag mer eller mindre lever för att drömma. Alla har vi våra sätt att njuta av nuet! Mmmmm.

 5. Har du glömt dina problem med myggorna?? Ormarna? Fästingar? Getingar? Så hett att man inte kan sova? Och övriga sommarplågor? Du brukar ju leva upp på hösten…?
  Dina inläggnu känns inte som genuint DU, tycker jag, som läst d in blogg sen start… Varför längtar du bara framåt? Är det ålderskriiiis?

  1. Myggorna försvann ju! Och problem med ormar, fästingar, getingar har vi aldrig haft. Och just nu skulle det vara så ljuuuuuuuvligt att svettas till sömns! Jag längtar framåt för att jag är en framåtsträvande person. Med ålderskris obs obs!

 6. Oj jag är så totala motsatsen till dig på den där fronten. Jag känner att med snö kommer ljus och allt härligt som hör vintern till. Man behöver inte ha någon som helst kroppsångest för man kan plocka på sig så mycket kläder (ja, man ska ju inte ha kroppsångest men det har jag i alla fall), och man kan få stå på morgonen i krispig luft och skrapa bilrutorna, man får bygga snögubbar, kasta snöbollar, se hur världen plötsligt är så vit och så fin och känna att oj detta är livet. Sommar för mig är bara svett, sandiga kläder, fästingar och den där jädrans kroppsångesten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.