Filmtipset: Insidan ut.

insideout2

 

Vi inledde det nya året med en klassisk (om än så ovanlig) hemmadag. Mest låg vi i soffan och retade gallfeber på varandra. Ända tills Matheo kom med den fantastiska idén om att vi skulle se Pixar-filmen Insidan ut, som barnen fick i nyårsgåva av fammo. Det har varit Matheos favoritfilm sedan han såg den med Julia på bio i höstas. Själv har jag varit sugen på att se den ända sedan Sigge Eklund och Alex Schulman pratade om filmen i sin podd.

Inside out handlar alltså om de fem huvudkänslorna; glädje, rädsla, ilska, avsky och vemod. I filmen är de fem karaktärer som bor inne i 11-åriga Jennys hjärna. Hur Jenny handlar, mår och lever styrs från hjärnkontoret där de fem känslorna bor. Så länge de är i balans funkar vardagen hur bra som helst. Men när en känsla tar över.. ja, då är det mindre bra.

Älskar hur de så otroligt fyndigt har byggt upp ett utseende för minnen, det undermedvetna, kärnminnen, drömmar, fantasi och allt som en hjärna innefattar. Ja, nu fattar ni säkert inte alls vad jag försöker säga, men jag (29-åringen) satt och wooow:ade mig i soffan. Älskade den fysiska världen inne i hjärnan. Matheo tycker det var så sjukt coolt hur hjärnan, psyket och känslorna funkar. 

Och det är ju, som sagt, balans allt handlar om. Plötsligt får Jennys pappa ett jobb i en ny stad och hela hennes världs ställs upp och ner. På ett så spännande och välgjort sätt får man ta del av vad som händer inuti när man som barn och förälder blir riktigt, riktigt ledsen. Och vad som krävs för att man ska bli glad igen.

Eftersom det finns tid kvar av jullovet och ni antagligen har sett hela julkalendern jag tipsade om, så kommer här nu nästa riktigt suveräna filmtips! Kan avslöja att jag grät så mycket att Milea kröp under min filt och sa bekymrat ”min lilla, lilla gullismamma, varför är du så ledsen?”. Se den!

12 reaktioner till “Filmtipset: Insidan ut.”

  1. Såg den i förrgår och har sedan dess rekommenderat den åt alla jag träffat. Fantastisk film! Och jo, jag grät också. Redan från början…

  2. Haha, jag satt och vurmade tre dagar efter att jag sett den. Och då helt utan att kunna skylla på barn. Jag såg den själv helt enkelt. Och älskade den!

  3. Såg den i förrgår och har sedan dess rekommenderat den åt alla jag träffat. Fantastisk film! Och jo, jag grät också. Redan från början…

  4. Haha, jag satt och vurmade tre dagar efter att jag sett den. Och då helt utan att kunna skylla på barn. Jag såg den själv helt enkelt. Och älskade den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.