Om att plötsligt starta en musikklubb.

Det var inte många veckor sedan jag klagade på att det är så trist när allt blir så icke-utmanande när man blir stor. Det händer så sällan att man utsätter sig för hemska, pirriga, nervösa situationer. Man håller sig i trygga sällskap, harmoniska korridorer och gör det som känns snällt och bekvämt – men alla som har hängt på Pinterest vet ju att the magic inte händer inom comfortzonen. Ändå går man (NÅ, JAG!) mest runt i cirklar just precis där.

Därför tänkte jag också ALDRIG I HELA JÄVLA LIVET när Macke Granfors hörde av sig och föreslog att vi skulle starta en livemusikklubb. Men så blev jag lurad på en kaffe där vi träffades allihop, Annika Åman (en av de mest begåvade konstnärssjälarna jag känner till), Hanna Carlsson (Vasas roligaste människa och ägare till Bistro Ernst). Men eftersom de är så härliga och trygga hörde jag mig plötsligt säga ”okejrå” när de frågade om jag kan tänka mig att vara personen som leder klubben.

Det är helknäppt, jag vet. Jag är ju inte direkt känd för att vara stans största musikkännare, men däremot tycker jag om att prata och jättemycket om att få gåshud. Och det är lite det som är tanken med Club Ernst. Det är inte bara akustisk livemusik, utan också samtal kring musiken. Känslor, tankar, minnen. Varje klubbkväll möts tre lokala låtskrivare i musik och samtal. 

Och det allra bästa är att det snabbt blir väldigt imtimt och mysigt på Ernst. Det blir nästan förbjudet att andas så att alla ska höra (vi kommer att köra utan mickar). Gissar att vi kanske ryms kanske 50 pers. Onsdagsvin, tapas och akustisk gitarr. Åååååh så bra stämning det ska bli. Och det bästa är att det börjar tidigt, så man hinner hem och lägga sig i tid (sånt gillar man i min ålder).

På den första kvällen nu på onsdag får ni lyssna till Axel Brink, Patrick Linman och Malin Kojola (visst spännande trio?). Kanske ni vågar er ut? Som tack för att jag vågade ta ett absurt stort kliv ut från min comfortzone.

Ni kan i alla fall gilla vår sida. Så ni hänger med i svängarna. KUL VA?

 

 

85

4 reaktioner till “Om att plötsligt starta en musikklubb.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.