För kallt för mig.

6

 

”Tror ni att ni någonsin kommer att åka till kanarieöarna igen?”, frågade jag igår medan vi åt middag. ”Njae”, skruvade mamma och Lotta på sig. ”Tror du själv?”. ”Aldrig i livet!”, svarade jag.

Det är ju inte det att det att det är direkt illa här. Det är fantastiskt att ens ha möjlighet att åka på semester någon gång (jag läser Susanna Alakoski som bäst, ni märker). Men när jag åker på solsemester så åker jag med förhoppningen om att inte behöva frysa (den som har läst den här bloggen länge känner till att jag alltid fryser). Här är det bara varmt när solen visar sig. Innan solen går upp och när den har gått ner och när den befinner sig i skuggan är det skitkallt.

Det är inte som i Asien, där det är varmt i skuggan. Delvis därför jag älskar Thailand. Man behöver aldrig vara orolig för att frysa. Här har jag frusit som en tok. Jag har gått omkring i ylletröja mest hela tiden. För det blåser ju också. För en kall person som jag är den vinden mördande. Fick ligga en timme i badkaret igår kväll för att tina upp.

Fattar inte hur jag alltid lyckas glömma det. Har besökt diverse kanarieöar kanske sex, sju gånger under mitt liv, men nu måste jag verkligen skriva ner det för att minnas. Här är alldeles för kallt för mig. Jag ska inte komma hit flera gånger.

Med det sagt menar jag inte vi har en dålig semester. Vi har jätteroligt, det är bara lite kallt, ingen annan tycks lida. Men frusikukku Jung ska inte komma hit fler gånger.

Minns jag nu?

14 reaktioner till “För kallt för mig.”

  1. jag är påväg dit i nästa vecka. Är nog beredd på att ta varma kläder med för efter ett antal besök där så vet jag att åtminstone kvällarna kan vara kalla. Efter koll på min väderapp så konstaterade jag att dom första dagarna verkar vara blåsiga men sen borde det vara relativt varmt. Fast såklart inte som i Thailand. Hoppas på en skön semester i alla fall och hoppas att ni också haft det bra där.

  2. Jag är precis av samma åsikt. 2001 och 2003 var vi till Costa Adeje på Teneriffa. Den andra gången var det mulet nästan hela veckan så vi var lika bleka då vi åkte hem som vid ankomsten. Det är ju inte en sån semester man gärna ödslar flera tusenlappar på. Därför vägrade jag att åka dit igen. Hellre Kreta på våren eller Turkiet på försommaren. Men vill man ha säker värme kring sportlovet så finns ju tyvärr inte så många valmöjligheter. Thailand är dessutom för varmt då tycker jag. Och kostar betydligt mer för en stor familj. Nu fick min man och mellansonen faktiskt mig övertygad till en ny Teneriffaresa det här året. Vi var dit i slutet av februari och hade faktiskt riktigt bra väder. Men uppe på Teide och övriga berg kom det massor av snö som låg kvar i nästan två veckor. Men som tur var så var det varmt nere vid kusten. Nån tur upp till Teide blev det således inte för oss då vägarna var avstängda pga snön. Nu lär det ändå dröja länge tills vi eventuellt åker dit igen. För jag tror inte att vi har samma tur med vädret två gånger i rad. Skulle man stanna två veckor där så skulle Kanarieöarna kanske vara ett något bättre alternativ. Då är sannolikheten för sol och värme större. Men så mycket semester ödslar vi inte bort den tiden på året. Nästa vinter blir det Thailand för oss! I slutet av december innan det blir för varmt där. Hoppas att solen värmer er mer under resterande semesterdagar! ☀️

  3. Du använder också ordet frusikukku, inte råkar du veta varifrån det kommer? Har undrat nån gång.

  4. Jag har fått den uppfattningen att vädret är varmast på kanarieöarna. Har ju iofs. besökt Puerto Rico 4 ggr och haft helt bra väder och värme varje resa. Men jo, kort flygtid är ett plus men nog vill jag precis som du hellre svettas än frysa när jag åker utomlands. För mig blir det nog Thailand eller ännu en sväng till Kap Verde nästa gång jag bokar resa.

  5. Om du vill till ett varmt ställe skulle jag rekommendera Dubai. Det tar inte så länge att flyga dit ca 6h. Där finns fina stränder och bra shopping. Där finns mycket att hitta på med barnen också. Det som kanske är ett stort minus är man måste åka ganska mycket taxi eller hyra bil för annars är det svårt att ta sig fram men det är billigt med taxi.

  6. jag är påväg dit i nästa vecka. Är nog beredd på att ta varma kläder med för efter ett antal besök där så vet jag att åtminstone kvällarna kan vara kalla. Efter koll på min väderapp så konstaterade jag att dom första dagarna verkar vara blåsiga men sen borde det vara relativt varmt. Fast såklart inte som i Thailand. Hoppas på en skön semester i alla fall och hoppas att ni också haft det bra där.

  7. Jag är precis av samma åsikt. 2001 och 2003 var vi till Costa Adeje på Teneriffa. Den andra gången var det mulet nästan hela veckan så vi var lika bleka då vi åkte hem som vid ankomsten. Det är ju inte en sån semester man gärna ödslar flera tusenlappar på. Därför vägrade jag att åka dit igen. Hellre Kreta på våren eller Turkiet på försommaren. Men vill man ha säker värme kring sportlovet så finns ju tyvärr inte så många valmöjligheter. Thailand är dessutom för varmt då tycker jag. Och kostar betydligt mer för en stor familj. Nu fick min man och mellansonen faktiskt mig övertygad till en ny Teneriffaresa det här året. Vi var dit i slutet av februari och hade faktiskt riktigt bra väder. Men uppe på Teide och övriga berg kom det massor av snö som låg kvar i nästan två veckor. Men som tur var så var det varmt nere vid kusten. Nån tur upp till Teide blev det således inte för oss då vägarna var avstängda pga snön. Nu lär det ändå dröja länge tills vi eventuellt åker dit igen. För jag tror inte att vi har samma tur med vädret två gånger i rad. Skulle man stanna två veckor där så skulle Kanarieöarna kanske vara ett något bättre alternativ. Då är sannolikheten för sol och värme större. Men så mycket semester ödslar vi inte bort den tiden på året. Nästa vinter blir det Thailand för oss! I slutet av december innan det blir för varmt där. Hoppas att solen värmer er mer under resterande semesterdagar! ☀️

  8. Du använder också ordet frusikukku, inte råkar du veta varifrån det kommer? Har undrat nån gång.

  9. Jag har fått den uppfattningen att vädret är varmast på kanarieöarna. Har ju iofs. besökt Puerto Rico 4 ggr och haft helt bra väder och värme varje resa. Men jo, kort flygtid är ett plus men nog vill jag precis som du hellre svettas än frysa när jag åker utomlands. För mig blir det nog Thailand eller ännu en sväng till Kap Verde nästa gång jag bokar resa.

  10. Om du vill till ett varmt ställe skulle jag rekommendera Dubai. Det tar inte så länge att flyga dit ca 6h. Där finns fina stränder och bra shopping. Där finns mycket att hitta på med barnen också. Det som kanske är ett stort minus är man måste åka ganska mycket taxi eller hyra bil för annars är det svårt att ta sig fram men det är billigt med taxi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.