Giv mig lite ilska, tack!

1

 

God morgon, det här var en tyst vecka. Jag har låtit blogghjärnan vila (alltid kan man inte vara så fruktansvärt produktiv). Varje fredag klockan 3 har vi ett summerande möte med alla som jobbar på mediebyrån. Där går vi igenom veckan som gått. Statistik, projekt, siffror och allmänna fiilisar.

Där konstaterade jag att det har varit en konstig bloggvecka. Jag har inte alls varit arg, superglad eller irriterad. Känslomässigt har jag varit en rak, grå linje. Jag kan inte blogga när jag inte känner något. Vet ni? 

Mitt bloggande har tydligen ändrat en hel del de senaste åren. Det går inte längre att snabbt slänga in en bild och säga ”hej hej!”. Och jag kan inte systematiskt rada upp vad jag gör om dagarna.

I veckan gav jag en intervju om en sociala medier, makt och samhällsdebatten (kan återkomma till det). Då kom vi lite in på det här som jag många gånger har tänkt på, hur mycket av vardagsglimtarna som har fallit bort från min blogg. De snabba vardagsuppdateringarna har sakta glidit över till Instagram, medan bloggen är det eftertänksamma mediet där jag låter tankar och långa utläggningar ta plats.

Det kan ju vara både bra och dåligt (dåligt för att jag själv tycker att vardagen är så kul att läsa om i andras bloggar, bra för att jag tycker att åsikter rocks).

Men en blogg som bygger på åsikter och tankar är verkligen värdelös när bloggaren i fråga går runt som ett grått, rakt streck.

Skulle någon vänligen kunna göra mig lite upprörd?

28 reaktioner till “Giv mig lite ilska, tack!”

 1. Något jag blir arg på idag: folk som meddelar om andras graviditeter, förlovningar etc på sociala medier, innan personerna själva har gjort det. Hände en bekant som var i vecka 7, hennes släkting tyckte det va passligt att gratta dem till graviditeten på FB… Alltså, NEJ!

   1. Lite samma fenomen vid dödsfall, där folk beklagar sorgen utan att man knappt fått ut ordet att någon avlidit. Mardrömmen ifall någon får läsa om bekantas dödsfall på Facebook före de hunnit höra det på annat sätt.

 2. Visst kan jag göra dig upprörd.
  Underbara Clara fundera på att sluta stå framför kameran för hon får påhopp om att hon inte kan vara feminist när hon visar upp rumpan i ett par jeans (hennes enda jeans som hon dessutom var galet glad för) och hon hade blivit påhoppad för att hon bar en för kort klänning (för att vara mamma) på Family Livings omslag och för att hon var en "tuttlisa" när hon visade sig i en vacker bustier och hennes barn skulle komma att skämmas för henne.
  Eller Stina Wollter som tar en paus från IG för att anti-feminister överröst hennes IG-bilder med korkade kommentarer för att de helt missar hela poängen med att kämpa för kvinnors rätt.
  Behöver du mer?

 3. Vet inte om det är upprörande, men tänkvärt ämne som kan ses ur så många olika vinklar. Mitt favoritämne just nu: integritet. Som kvinna, som förälder, som chef, som barn (stopp min kropp-tänket), som medborgare… Tänker på det mycket vad det betyder för mig och hur jag kan bli bättre på att bejaka min egen integritet. Tankar på det?

  1. Superintressant! Har inte tänkt så mycket på detta. Därför ganska svårt. Men ska tänka lite på det. Vad betyder integritet mostly för dig som människa?

 4. (Bisak: snääälla fixa captcha grejen, blir så ledsen när den tycker att man skrivit in fel fast jag looovar jag skrev rätt, och så får man skriva om sin kommentar igen… insert ynkligt buhu ljud.)

  Tror inte detta gör dig upprörd men skulle gärna höra dina eventuella tankar kring nya lagstiftningen som trädde i kraft här i Sverige nu i april, dvs att ensamstående kvinnor nu har rätt till samma assistans i att skaffa barn som par har. Tror du Finland kommer gå samma väg? Varför/varför inte? Vore intressant att "mäta pulsen" på detta ämne på finlandssvenskt håll.

 5. För mig betyder det att veta vad jag vill, vem jag är, vad jag står för, vart jag är på väg.. och sen inte sänka på standarden för att det blir obekvämt eller svårt. Våga vara lite mera rak med människor. Respektfullt, men tydligt. Självkurage.

 6. Jag försökte ljuga ihop nåt hemskt för att du skulle bli upprörd först över det hemska och sen över att jag ljög, men jag kom inte på något. Sorry. Hoppas nån annan kan hjälpa dig.

 7. Kommunerna stänger skolor och drar ner på vården pga dålig ekonomi (för stora utgifter i förhållande till skatteintäkter). Var är skattepengarna? Jo, undangömda på obskyra konton i utlandet, av obegripligt rika människor som har råd att betala privat för sin egen vård och omsorg. Varsågod för tipset.

 8. Jag blir arg på folk som ser ner på folk och spottar ur sig fula saker om människor, bara för att de har en annan hudfärg eller mörkare hår, typ. Den egoistiska och kalla attidyden man ser omkring sig och läser om. Jag blir så upprörd och ledsen själv..

 9. Något jag blir arg på idag: folk som meddelar om andras graviditeter, förlovningar etc på sociala medier, innan personerna själva har gjort det. Hände en bekant som var i vecka 7, hennes släkting tyckte det va passligt att gratta dem till graviditeten på FB… Alltså, NEJ!

   1. Lite samma fenomen vid dödsfall, där folk beklagar sorgen utan att man knappt fått ut ordet att någon avlidit. Mardrömmen ifall någon får läsa om bekantas dödsfall på Facebook före de hunnit höra det på annat sätt.

 10. Visst kan jag göra dig upprörd.
  Underbara Clara fundera på att sluta stå framför kameran för hon får påhopp om att hon inte kan vara feminist när hon visar upp rumpan i ett par jeans (hennes enda jeans som hon dessutom var galet glad för) och hon hade blivit påhoppad för att hon bar en för kort klänning (för att vara mamma) på Family Livings omslag och för att hon var en "tuttlisa" när hon visade sig i en vacker bustier och hennes barn skulle komma att skämmas för henne.
  Eller Stina Wollter som tar en paus från IG för att anti-feminister överröst hennes IG-bilder med korkade kommentarer för att de helt missar hela poängen med att kämpa för kvinnors rätt.
  Behöver du mer?

 11. Vet inte om det är upprörande, men tänkvärt ämne som kan ses ur så många olika vinklar. Mitt favoritämne just nu: integritet. Som kvinna, som förälder, som chef, som barn (stopp min kropp-tänket), som medborgare… Tänker på det mycket vad det betyder för mig och hur jag kan bli bättre på att bejaka min egen integritet. Tankar på det?

  1. Superintressant! Har inte tänkt så mycket på detta. Därför ganska svårt. Men ska tänka lite på det. Vad betyder integritet mostly för dig som människa?

 12. (Bisak: snääälla fixa captcha grejen, blir så ledsen när den tycker att man skrivit in fel fast jag looovar jag skrev rätt, och så får man skriva om sin kommentar igen… insert ynkligt buhu ljud.)

  Tror inte detta gör dig upprörd men skulle gärna höra dina eventuella tankar kring nya lagstiftningen som trädde i kraft här i Sverige nu i april, dvs att ensamstående kvinnor nu har rätt till samma assistans i att skaffa barn som par har. Tror du Finland kommer gå samma väg? Varför/varför inte? Vore intressant att "mäta pulsen" på detta ämne på finlandssvenskt håll.

 13. För mig betyder det att veta vad jag vill, vem jag är, vad jag står för, vart jag är på väg.. och sen inte sänka på standarden för att det blir obekvämt eller svårt. Våga vara lite mera rak med människor. Respektfullt, men tydligt. Självkurage.

 14. Jag försökte ljuga ihop nåt hemskt för att du skulle bli upprörd först över det hemska och sen över att jag ljög, men jag kom inte på något. Sorry. Hoppas nån annan kan hjälpa dig.

 15. Kommunerna stänger skolor och drar ner på vården pga dålig ekonomi (för stora utgifter i förhållande till skatteintäkter). Var är skattepengarna? Jo, undangömda på obskyra konton i utlandet, av obegripligt rika människor som har råd att betala privat för sin egen vård och omsorg. Varsågod för tipset.

 16. Jag blir arg på folk som ser ner på folk och spottar ur sig fula saker om människor, bara för att de har en annan hudfärg eller mörkare hår, typ. Den egoistiska och kalla attidyden man ser omkring sig och läser om. Jag blir så upprörd och ledsen själv..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.