Bara vara hemma.

13010131 1182895895077681 1659172886 o2

13010135 1182895888411015 122009515 o2

13016533 1182895875077683 1678960262 o2

13035553 1182895871744350 1462365582 o2

 

Veckan som gick kändes mest som ett enda springande hit och dit. Hann inte alls tanka ensamhet i samma takt som jag gjorde av med den. Med undantag för en sväng till Vörå i dag har jag bara varit hemma. 

Ju aktivare veckan tenderar vara, desto svårare är det att bara slappa när det väl blir helg. För då känner jag liksom att jag borde hinna i kapp med disk och tvätt och skit. Alltid lika svårt att varva ner när man väl är ute och gasar. Får riktigt tvinga mig att hållas hemma, inte ringa efter sällskap, inte åka iväg någonstans, inte dra till Replot, inte röja i hemmaskiten. Inte någonting! Kedja mig fast i soffan och tvinga mig själv att vara tyst.

För jag inser rationellt att jag behöver det. Även om det är så fruktansvärt tråkigt och ineffektivt (ibland måste det vuxna jaget säga till på skarpen). Hela huset ser ut som en svinstia, men jag röjde ett rum så att jag skulle få sinneso. Här tänker jag nu lata mig, äta en chokladplatta och hälla upp en Crowmoor. Drömma om min fest och mentalplantera lite äppelträd på Replot. Mmm.

6 reaktioner till “Bara vara hemma.”

 1. Tänkte på det där just idag. Jag undervisade sista lördagen i dag och man orkar ju när man håller på, adrenalin och sånt. Men man borde tänka på hur det känns att vara hemma. Om jag inte orkar riktigt med mig själv hemma, så är det dags att ta en "pyjamapäivä". Dvs.tvångsvila.

 2. Vilken vacker kamin du har!

  Att ta vara på den där vilan och välja bort oredan i hemmet har jag fått lära mig, den hårda vägen.
  Jag körde slut på mig själv men märkte inte det så då slog Fibromyalgin till med enorm kraft och jag blev sjukskriven (olika nivåer) i över ett år.
  Mitt råd till alla är – bättre oreda i hemmet än i själen! Mer vila åt folket!

 3. Tänkte på det där just idag. Jag undervisade sista lördagen i dag och man orkar ju när man håller på, adrenalin och sånt. Men man borde tänka på hur det känns att vara hemma. Om jag inte orkar riktigt med mig själv hemma, så är det dags att ta en "pyjamapäivä". Dvs.tvångsvila.

 4. Vilken vacker kamin du har!

  Att ta vara på den där vilan och välja bort oredan i hemmet har jag fått lära mig, den hårda vägen.
  Jag körde slut på mig själv men märkte inte det så då slog Fibromyalgin till med enorm kraft och jag blev sjukskriven (olika nivåer) i över ett år.
  Mitt råd till alla är – bättre oreda i hemmet än i själen! Mer vila åt folket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.