Ett foto i timmen.

I går morse när jag stod i duschen kom jag plötsligt på att jag borde göra ett klassiskt efit-inlägg. Dessvärre var jag lite besviken på mig själv att jag inte hade kommit på det en minut tidigare, så jag hade haft möjligheten att ta ett foto på morgonmonstret (här syftar jag alltså på mig själv). Men tyvärr startar detta ett foto i timmen-inlägg först 7.01.

Jag har blivit urusel på att berätta om vad jag gör i den här bloggen. Kanske för att jag ibland känner mig lite privat och hellre berättar vad jag tänker på. Men låt oss föreställa oss att det är 2012 för en dag. Här kommer ett foto i timmen (eller det gör det inte alls – ibland kommer det tre foton i timmen och ibland inget alls, men här kommer oavsett en bildrapport från en fredag):

 

EFIT1

 

07.00 Väckning. Jag är urusel på att stiga upp i tid. Jag tänker alltid att jag hinner snooza några gånger – och det hinner jag uppenbarligen, för jag kommer aldrig för sent till jobbet. Här ser ni min krispiga after shower-uppenbarelse.

 

efit2

 

07.15 Frukost. Här äter barnen frukost framför tv:n (äter någon frukost vid matbordet på vardagar?) medan jag fönar håret. Orkar aldrig äta frukost hemma. Har liksom ingen ro i kroppen att sitta där och njuta.

 

efit23

 

07.45 Lähtö. I dag var det bara jag och Matheo som åkte vidare. Sami och Milken var lediga. Som vanligt rivs alla lådor ut innan alla har hittat rätt keps och så.

 

efit7

 

08.00 Jobba. Som vanligt var det jag som kom först till jobbet. Räknar aldrig att någon av mina kollegor ska vara på plats före 8.15, så den här stunden är härlig. Även om jag alltid tycker att kontoret ser så sorgligt ut innan någon har tänt lamporna och livat upp stämningen. Här sitter jag i en stund av stillhet och äter min macka som jag har köpt på vägen. 

 

efit9

 

09.00 Vi ska snart ha Jan Guillou på besök under våra jubileumsföreläsningar. Så Anna-Lena satt och gjorde kampanjen för det. Själv filade jag på det sista inför Sommar & sol-bilagan, skrev blogginlägg eller vad jag nu annars kan tänkas göra. Här snabbspolar vi två timmar, för jag satt vid exakt samma dator och utförde exakt samma syssla.

 

efit11

 

11.00 Fredagslunch. Varje fredag åker jag motvilligt med till Svenska klubben på lunch. Jag pallar verkligen inte att äta beasås så ofta, men jag vill ju inte sitta ensam och äta heller. Därför följer jag med. Men jag har inte ätit sås på flera månader. Svenska klubben på fredag måste ha högsta sidu morjens-faktorn i hela stan (eller som någon sa: där ska man verkligen inte vistas om man t.ex vill idka utomäkenskapliga affärer). Bara bekanta.

 

efit8

 

12.00 Lunchen slut. Som ni ser var också Anna och Bugaboon med. Från jobbet har hon lyckats hålla sig undan rätt bra, men fredagssåsen är tydligen svår att slita sig från. 

 

efit12

 

12.05 Biljetter. På hemvägen stack jag in huvudet på Studio Ticket och köpte biljetter till kvällens keikka med Heartbeat band och Erik Sjöholm. När jag kom tillbaka till kontoret stod Erik himself i Vbl:s kök med en reporter. Det resulterade i denna artikel.

 

wfit7

 

13.00 Möte. Här sitter vi och väntar på ett möte som ska börja 13.00. Jag berättar att jag håller på med ett efit-inlägg och Kaj rivstartar för att undvika att vara med på bild. Ni ser ju hur bra det lyckas. Sedan börjar mötet. Den här veckan var en ovanlig fredag, för vi hade inget fredagsmöte pga. att alldeles för många av oss var borta på diverse jobbkeikkor på annat håll. Sedan snabbspolar vi lite igen, för jag sitter två timmar vid datorn och jobbar.

 

efit13

 

15.00 Vinlotteri. Varje fredag klockan tre har vi vinlotteri på jobbet. 3-4 vinflaskor står på spel och man vinner i princip aldrig. Men det är olidligt spännande och så roligt när allt egentligen handlar om att man river ut varandra ur tävlingen. Här har vi vinexperterna Kojonen och Nyberg. 

 

efit14

 

15.10. JAG VANN. Men plötsligt händer det och jag vinner en flaska. Ja, det är helt otroligt! Jag blir så glad att jag spricker! Fram till 16.00 avslutar jag veckans jobb och vinkar hejdå till praktikant-Sofie, som är sista dagen på kontoret. 

 

efit16

 

16.00 Kompisdejt. Efter jobbet träffar jag mina goda vänner Daniela och Staffan. Äter en mycket rolig smörgås som heter Pain Roti Räksmörgås. Det tog flera minuter innan vi slutade skratta. Vi pratar om livet och jag försöker övertala dem att flytta tillbaka till Österbotten. Och där flyger två timmar i väg och jag inser att jag måste skynda mig hemåt om jag ska hinna smaka på mitt nyvunna vin innan konserten på Ritz. 

 

efit17

 

18.30 Hemma. Hemma är det tomt och tyst, eftersom Sami skjutsar barnen till Vörå. De ska övernatta hos svärisarna, så jag äter lite, byter kläder, lyssnar på Heartbeat Band. Sami kommer hem och vi dricker ett glas vin. 

 

efit18

 

19.45 Kaos i hallen. Vi klär på oss och drar mot Ritz. Här försöker jag snabbt visa att jag gör öppen sko-premiär. 

 

efit19

 

19.50 Cykla. Vi cyklar över bron. Så skönt att cykla nu när det är varmt ute. 

 

efit20

 

20.00 Erik Sjöholm. Erik drar en makalöst bra show. Herregud så bra! Jag måste skriva mer om Erik en annan gång. Vilken otrolig talang! Jag sitter med gåshud från öron till tår och tänker att han måste vara vår nästa stora stjärna. I pausen träffar jag cirka precis varenda en person som jag känner i Vasa (värre än Svenska klubben).

 

efit21

 

21.00 The Heartbeat Band. Flera gånger under spelning rörs jag till tårar. Får riktigt lägga band på mig själv för att inte tårarna ska rinna. Alltså HOHHO så Felicia och Macke och gänget är bra. Fortsättningsvis är Hands that built min favoritlåt, men den nya singeln Pills kanske kan hota första platsen. Ni måste lyssna på dem på Spotify. Samma med Erik. Gör det bara.

 

efit22

 

23.00 Hemåt. Eftersom Sami ska på jobb följande morgon tänker vi att det är bäst att vi snabbt åker hemåt innan vi kommer på sämre tankar, så vi cyklar hemåt över bron och äter hamppare. Här någonstans glömde jag att jag hade ett efit-uppdrag och stoppade kameran djupt ner i väskan. Ni kan föreställa er att vi gick och lade oss väldigt trötta och harmoniska.

4 reaktioner till “Ett foto i timmen.”

  1. Haha men vad är oddsen att vi båda gör ett efit-inlägg samma dag och tidsinställer det till samma tid?

    Kul med såna här inlägg dock, vi vill ha meeeer!

  2. Tack! Trodde det var bara vi som låter barnen äta frukost vid tvn… Brukar ha morkkis över det med jämna mellanrum och tvinga oss alla att äta vid matbordet, men nästa dag är vi tillbaka till gamla vanor igen… 😉

  3. Haha men vad är oddsen att vi båda gör ett efit-inlägg samma dag och tidsinställer det till samma tid?

    Kul med såna här inlägg dock, vi vill ha meeeer!

  4. Tack! Trodde det var bara vi som låter barnen äta frukost vid tvn… Brukar ha morkkis över det med jämna mellanrum och tvinga oss alla att äta vid matbordet, men nästa dag är vi tillbaka till gamla vanor igen… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.