Allt lite klarare.

När man äntligen blir frisk efter en förfärlig sjukvecka känns det som om alla färger plötsligt är lite klarare än innan. Grönskan har fördubblats, himlen är blå och allt doftar sjufallt godare. Att vara frisk är verkligen HUIPPU.

Vi gjorde exakt som vi hade tänkt oss. När skolavslutningen var över (fammo och faffa kom som Samis stand in) åkte vi genast och köpte en studsmatta. Sedan dess har barnen inte lämnat den. Det var det sista de gjorde igår och det första imorse. Antalet tricks de kan göra i dag är många fler än igår. Älskar att de härjar av sig all energi på bra saker. Mycket nöjd med placeringen också.

Vi har massor av outnyttad mark som bara växer igen nedanför stugan. Och här finns massor av potential. Bara någon (läs jag) skulle gå loss med trimmern. Gillar också att jag vi har full utsikt över varandra när jag ligger på terrassen och slappar mig (man slipper en massa ”määmmmäääää” runt hörnet). Nu kan jag bara ligga och låtsas att jag ser alla ”häftiga tricks” bakom solglasögonen.

 

2016 06 05 08.29.35 1

 

Nu får jag bara vänta på att pappa kommer och lär mig bygga en trappa ut för branten. Bakom grillen finns en gång ner till nedre planet. 

 

2016 06 05 03.49.17 1

 

Nere på stranden är det verkligen lågvatten nu igen. Har försökt utnyttja den tiden till att ta bort allt läbbigt som finns på botten. Det där slammet stinker så förskräckligt äckligt. Har också kastat bort så många stenar jag bara orkat. Hoppas nu vattnet återvänder så jag pikkuhiljaa kan ta mitt premiärdopp. Just nu är det inte riktigt möjligt. Hatar lågvatten. Vad är det för vits att ha en strand om en inte får ha vatten? Va va va?

 

2016 06 05 04.02.22 3

2016 06 05 04.02.23 2

 

Har också instiftat en ny sommaraktivitet. Ska plocka så många blombuketter jag bara hinner. Jag älskar att plocka blommor, det har jag allid gjort. Finska sommarblommor är det snyggaste som finns. Här har vi bukett ett. Den blev väldigt smal och liten, för jag hann bara ut till porten och där svängde gästerna in.

 

2016 06 04 05.25.27 1

 

Också min örtlåda mår kanon. Speciellt gräslöken som ni kan se här under.

 

2016 06 05 08.44.35 1

 

Ja hohho, nog är det härligt att vara frisk. I morgon tillbaka till jobbet efter en hel veckas frånvaro. Känns som fyra år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.