Gifts, gifts, gifts.

Aj että, jag vet inte alls om ni orkar med bröllopstjafs nu längre, när jag redan har berättat om själva vigselceremonin. Men eftersom jag själv tycker det här är världens mest tacksamma ämne, så kör jag på tills era öron blöder och ni gråtande ber om mercy.

Nå, vad ska jag fortsätta med? ”Kanske presenterna?”, tipsade Anna-Lena. För vi fick på riktigt världens bästa presenter. Och det bästa var ju att alla köpte presenter till mig (moahaha), men vi delade systerligt efteråt. Jag hade önskat mig träd och buskar till Replot. Och vi fick SJUTTON stycken! Äppelträd, päronträd, plommonträd, körsbärsträd, rosenbuskar, svartvinbär, rödvinbär, havtorn, krusbär och rabarber i mängder. Världens bästa presenter. Tänk så mycket glädje vi kommer ha av dem i framtiden! 

I tre svettiga timmar planterade jag dagen efter bröllopet för att snabbt få ner dem i jorden. Memorerade vem som hade gett vilket, så jag kan se på trädet och tänka på alla fantastiska människor som har varit med och skapat den här trädgården. Så många kompisar runt omkring oss hela tiden! 

Och en Muurikka-panna! Böcker! Sällskapsspel!

Sedan fick vi också två anledningar att åka till Sverige snart. En spadag för två i Stockholm och så ska vi åka på forsränning till Umeå (iiiiiiiiik). Ja, vi kan ju försöka se det som våra bröllopsresor (AJ NEJ, FÖR VI SKA ÅKA TILL LOS ANGELES, WIIIHAAA). Ser mycket fram emot lugnet på spa’t och adrenalinet i forsen.

Och på tal om lugn – av mamma och pappa fick jag något som jag har längtat så mycket efter. Mammas gamla tvåpersoners kajak. Den kommer till Vasa på villaavslutningen och jag kan knappt vänta. Paddlade nu som då när jag ännu bodde hemma. Sjukt bra träning, både för kropp och knopp. Den här hösten ska bli min paddlingshöst har jag tänkt. Jag ska upptäcka Replot och världsnaturarvet till havs. Tror det är exakt vad jag behöver. Kunde inte ha kommit mer lägligt. 

Ja, vi fick en massa fint. Men ska jag räkna upp allt i detalj står vi här ännu i morgon. Hade liksom inte alls räknat med att vakna upp i en djungel full av skatter. Men vad kan man nu egentligen förvänta sig av så här bra typer? Såklart de vet exakt vad vi gillar. Miljoner, miljoner tack till alla. Det kommer vi aldrig glömma.

16 reaktioner till “Gifts, gifts, gifts.”

 1. Finare presenter än växter kan man inte få, vare sig de bär frukt eller blomsterfröjd. En Muurikka är inte heller fel.

  Sååå många rätt hela vägen, och så ska du till L.A.!! The armpit of America. Suburbs in search of a city.

  Få berömda platser suger så mycket som Lala-land.

  Nå, se nu åtminstone till att inte missa San Fran på resan. Få berömda platser är så perfekta.

 2. Herrejösses! Hann ni få ner allt de där på bara 3 h?! Ska ju grävas jättestora å många gropar. Sami e effektiv 🙂

 3. Men, alltså int ens en trädgårdsmästare hade klarat av att sätta 17 träd/buskar på 3h. Inget en kvinna klarar. Det ska ju va jättedjupa och breda gropar och sen skall det fyllas på med massa ny jord och vattnas jättemycket. T ex rosor skall ha väldigt näringsrikt. Hade ni så mycket extra jord å sötvatten på villan? Hoppas de klarar sig, men låter oroväckande.

 4. Finare presenter än växter kan man inte få, vare sig de bär frukt eller blomsterfröjd. En Muurikka är inte heller fel.

  Sååå många rätt hela vägen, och så ska du till L.A.!! The armpit of America. Suburbs in search of a city.

  Få berömda platser suger så mycket som Lala-land.

  Nå, se nu åtminstone till att inte missa San Fran på resan. Få berömda platser är så perfekta.

 5. Herrejösses! Hann ni få ner allt de där på bara 3 h?! Ska ju grävas jättestora å många gropar. Sami e effektiv 🙂

 6. Men, alltså int ens en trädgårdsmästare hade klarat av att sätta 17 träd/buskar på 3h. Inget en kvinna klarar. Det ska ju va jättedjupa och breda gropar och sen skall det fyllas på med massa ny jord och vattnas jättemycket. T ex rosor skall ha väldigt näringsrikt. Hade ni så mycket extra jord å sötvatten på villan? Hoppas de klarar sig, men låter oroväckande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.