Galan 2016.

14059958 1273644056002864 40673579 o

 

Läser att det ska bli bloggala i Vasa igen i höst. Blir så genuint lycklig för alla unga och ivriga. Gud ska veta att jag har peppat inför bloggalor förr om åren. Tänkt på klädsel. Planerat förfester. Köpt skor. Samlat ihop squaden. Tippat vinnare och haft mig. 

Men näe.

Nu går det inte längre.

Redan ifjol märktes en så tydlig generationsväxling på galan. Det var de gamla tantveteranerna (jag pratar om er Eva, Amanda, Malin etc.) och så ett hav att nya, glittrande bloggstjärnor. Redan där tänkte jag ”wow, jag är verkligen SÅ en föredetting”. Jag känner inte att mitt bloggande går att att fira på bloggalor längre. Den här bloggen är mera en farmor. Som tycker om att prata gamla goda minnen från forna glansdagar. I en brunrutig tygsoffa från -63.

Har ba en sista hälsning: Om inte Caroline Eriksson eller Ellen Strömberg vinner nåt pris, så förlåter jag er aldrig. Eller ja, det gör jag väl. Men det är för bövelens deras tur. 

24 reaktioner till “Galan 2016.”

 1. Haha, jag vet precis vad du menar (minns jag fel, eller var det så att du bongade nån förra året, tänkte "yes, äntligen nån som är i min ålder", varpå det visade sig att det var en bloggares förälder du hade spanat in?) Allt har sin tid. Och det handlar ju inte om ålder, utan om hur länge man har varit med i gamet. Det är ju rätt fint att få höra till den finlandssvenska blogosfärens grand old ladies.

  Att Ellen och Caroline måste få pris håller jag också stenhårt med om.

 2. Jag är fem år äldre än du och har bloggat i tio år, ändå känner jag mig inte ett dugg gammal på något sätt. Nu går ju mitt bloggande inte på något sätt att jämföra med ditt, men ändå kunde jag inte skaka av mig känslan igår efter att jag läst ditt inlägg, att kanske jag är fånig nu då jag äntligen kommer att kunna gå på något bloggrelaterat och ser löjligt mycket fram emot det.

 3. Jag håller med Charlotta. Jag är bara 31 år och känner mig inte det minsta gammal. Många av mina bästa vänner är mera än fem år äldre än mig och vi har växt upp tillsammans och räknar oss till samma generation. Tror att det där med åldersskillnader är något som man lättare hakar upp sig på när man är ung, då kan 5 år kännas mycket, men när den ena är 50 och den andra 57 sitter man nog knappast och pratar med varandra som om man skulle tillhöra olika tidseror 😉

 4. Veterankategori låter bra! Fast egentligen stör jag mig på hela ålderstänket eller kategoriserandet.
  Ålder är bara en siffra- både i människoår och i bloggandet. En BRA blogg är det ju vad det handlar om i grund och botten, och bra bloggar ska ju få pris oavsett om de är "still going strong" eller helt nya. Det där ska väl läsarna avgöra med att nominera sina favoriter och har din blogg varit asbra och bättre än nykomlingarnas i tio år så är du ju värd en gala, en nominering eller ett pris för att du helt enkelt är skitbra på det du gör.
  Fast jag förstår nog hur du tänker, men jag vill så gärna protestera mot det…
  Charlotta vill ha mig med på galan och jag tvekar för gissa bara om jag som är farmor irl och lastgammal i bloggandet också, verkligen skulle känna mig som en mumie bland alla unga. Men det finns en rebell i mig som säger att det är så synd och så fel att man ens ska behöva tänka så vare sig det gäller bloggens eller ens egna ålder.

 5. Haha, jag vet precis vad du menar (minns jag fel, eller var det så att du bongade nån förra året, tänkte "yes, äntligen nån som är i min ålder", varpå det visade sig att det var en bloggares förälder du hade spanat in?) Allt har sin tid. Och det handlar ju inte om ålder, utan om hur länge man har varit med i gamet. Det är ju rätt fint att få höra till den finlandssvenska blogosfärens grand old ladies.

  Att Ellen och Caroline måste få pris håller jag också stenhårt med om.

 6. Jag är fem år äldre än du och har bloggat i tio år, ändå känner jag mig inte ett dugg gammal på något sätt. Nu går ju mitt bloggande inte på något sätt att jämföra med ditt, men ändå kunde jag inte skaka av mig känslan igår efter att jag läst ditt inlägg, att kanske jag är fånig nu då jag äntligen kommer att kunna gå på något bloggrelaterat och ser löjligt mycket fram emot det.

 7. Jag håller med Charlotta. Jag är bara 31 år och känner mig inte det minsta gammal. Många av mina bästa vänner är mera än fem år äldre än mig och vi har växt upp tillsammans och räknar oss till samma generation. Tror att det där med åldersskillnader är något som man lättare hakar upp sig på när man är ung, då kan 5 år kännas mycket, men när den ena är 50 och den andra 57 sitter man nog knappast och pratar med varandra som om man skulle tillhöra olika tidseror 😉

 8. Veterankategori låter bra! Fast egentligen stör jag mig på hela ålderstänket eller kategoriserandet.
  Ålder är bara en siffra- både i människoår och i bloggandet. En BRA blogg är det ju vad det handlar om i grund och botten, och bra bloggar ska ju få pris oavsett om de är "still going strong" eller helt nya. Det där ska väl läsarna avgöra med att nominera sina favoriter och har din blogg varit asbra och bättre än nykomlingarnas i tio år så är du ju värd en gala, en nominering eller ett pris för att du helt enkelt är skitbra på det du gör.
  Fast jag förstår nog hur du tänker, men jag vill så gärna protestera mot det…
  Charlotta vill ha mig med på galan och jag tvekar för gissa bara om jag som är farmor irl och lastgammal i bloggandet också, verkligen skulle känna mig som en mumie bland alla unga. Men det finns en rebell i mig som säger att det är så synd och så fel att man ens ska behöva tänka så vare sig det gäller bloggens eller ens egna ålder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.