Frukostmagi.

12

10

 

Det bästa i mitt nya liv är morgnarna. Inte klokt hurudan skillnad man kan göra på sina morgonrutiner på bara någon månad. Min enda fruktan i livet just nu är att jag inte ska lyckas bibehålla det här morgonlugnet som jag nu har byggt upp när jag återvänder till arbetslivet.

Det är lätt att ha härliga morgonar när man inte har tider att passa. Det är lätt att ha kravlösa dagar när man inte har uppgifter att färdigställa. Men hur ska det gå sedan när jag också ska fixa mig själv? När jag inte längre kan gå ut i pyjamas under Helly Hansen-skalet?

Det är inte många rädslor jag bär på i dessa dagar, men det där är en. Att jag ska falla tillbaka till mina hemska, stressiga, äckliga morgonar när allt var ba för mycket. ”Men stig upp tidigare då!”, säger kanske någon. Förr när jag skulle på jobb ringde klockan 6.30. Att stiga upp klockan 6 är väl nästa rimliga målsättning då. Inte för att det är särskilt rimligt (jag är inte gjort för att stiga upp 6). 

På en av de första terapisessionerna sa min terapeut att jag ska försöka röra vid min ångest där den känns och när den känns. När jag stod i morgonduschen och nästan kvävdes av ångest försökte jag vidröra min hals. Lade handen där hals och bröst möts. Bara en liten nuddning fick mig nästan att kräkas. När det var som värsta klarade inte av det. Drog snabbt bort handen för att inte spy. 

Dit vill jag faktiskt inte återvända. 

Nu har jag äntligen vänt morgonen till den bästa stunden på dagen. När barnen lugnt och sansat förts till diverse skolor, när jag får komma hem, koka kaffe och äta i lugn och ro. Varje dag är en seger. Så här vill jag att morgnar ska kännas. Men jag vet hur snabbt jag faller tillbaka i dåliga mönster. Att hantera stress är min absolut sämsta förmåga. 

Så det är med skräckblandad förtjusning jag tänker på framtida morgnar. Har jag verkligen lärt mig något? Eller är det bara bristen på krav och tider att passa som gör att jag tror att jag har lärt mig något?

Den som lever får se.

18 reaktioner till “Frukostmagi.”

 1. Alltså, som om jag skulle ha skrivit det själv. Livet löper ganska ok just nu. Men man har ju inga krav eller speciella måsten. Inga tider att passa.
  Jag känner så igen tankarna.

  1. Optimistisk som jag är TROR jag ju att jag har lärt mig något, meeeen. Egentligen inte. Lyckligtvis ska jag jobba bara två dagar i veckan nu en tid, vilket säkert erbjuder sinnet större frid.

   1. Kan du inte fråga på jobbet om du kan få börja 10? (och kanske jobba tre dagar då istället) Vore kanske bra att hålla fast vid morgonlugn då det verkar viktigt för dig?

 2. Delar av frukosten kanske du kan förbereda kvällen innan? Tex ladda kaffekokaren, gröt i kastrull med vatten, bre färdiga smörgåsar i kylen… För sådant tar ju tid på morgonen (i alla fall för mig)

 3. Att stiga upp tidigare är nog lösningen….Jag funkar inte om jag inte gör det, måste hinna med moronlugnet no matter what. Rutiner är det magiska ordet

 4. Hej! Vad sägs om mindre smink och inte tänka så mycket på hur man ser ut. Du är vacker som du är. Måste du duscha varje dag? Lite torrschampo och borsta tänderna. Jag vaknar kl 6.45, tar ut hunden, gör frukost, väcker barnen kl 7.30 och vi sticker till skolan kl 8.00. Jag har dukat på kvällen och valt kläderna. Kram

 5. Alltså, som om jag skulle ha skrivit det själv. Livet löper ganska ok just nu. Men man har ju inga krav eller speciella måsten. Inga tider att passa.
  Jag känner så igen tankarna.

  1. Optimistisk som jag är TROR jag ju att jag har lärt mig något, meeeen. Egentligen inte. Lyckligtvis ska jag jobba bara två dagar i veckan nu en tid, vilket säkert erbjuder sinnet större frid.

   1. Kan du inte fråga på jobbet om du kan få börja 10? (och kanske jobba tre dagar då istället) Vore kanske bra att hålla fast vid morgonlugn då det verkar viktigt för dig?

 6. Delar av frukosten kanske du kan förbereda kvällen innan? Tex ladda kaffekokaren, gröt i kastrull med vatten, bre färdiga smörgåsar i kylen… För sådant tar ju tid på morgonen (i alla fall för mig)

 7. Att stiga upp tidigare är nog lösningen….Jag funkar inte om jag inte gör det, måste hinna med moronlugnet no matter what. Rutiner är det magiska ordet

 8. Hej! Vad sägs om mindre smink och inte tänka så mycket på hur man ser ut. Du är vacker som du är. Måste du duscha varje dag? Lite torrschampo och borsta tänderna. Jag vaknar kl 6.45, tar ut hunden, gör frukost, väcker barnen kl 7.30 och vi sticker till skolan kl 8.00. Jag har dukat på kvällen och valt kläderna. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.