4 bra saker att tänka på istället för snurret i magen.

1. Ni kanske läste det redan, men brittiska Film4 har köpt rättigheterna till filmoption på Maria Turtschaninoffs (Karis största stolthet) bok ”Maresi”. Är det inte fantastiskt, så säg! Jag som länge har lekt att fantasy inte är min grej kunde ändå inte hålla mig från att beställa Maresi och Naondel i dag. Ifall det någon gång blir en film gäller det förstås att vara väl förberedd. Har ni läst?

2. Min skarpa homegirl Sari Somppi föreläser om kvinnovåld, tillsammans med Elli Flén och Hope Nwosu, i ämbetshuset i Korsholm den 24.11. Det kanske ni redan läste om på Vasabladet, annars kan ni ta en titt på Facebook-eventet här. Elli känner ni redan, men Hope är asylsökande och berättar om hur kvinnliga invandrare kan aktiveras medan de väntar på besked. Ska vi gå?

3. Jag har skrivit om det här förut, men det är lika aktuellt ännu i dag. Jobbet med Menskligt-boken är i full gång. Men ännu kan du lämna in din menshistoria på Menskligt.fi. Har du skickat in din?

4. För övrigt kan jag tipsa om att boken Till min dotter av Malin Wollin innehåller många skojiga historier om mens. Det här är en bok jag varmt kan rekommendera om du vill vältra dig i tonårsangst. Stor igenkänning rakt igenom. Skrattade mycket hysteriskt på cirka varannan sida. Har du redan läst?

 

tillmindotter

10 reaktioner till “4 bra saker att tänka på istället för snurret i magen.”

 1. Du måste också läsa Anaché av Turtschaninoff. Ääälskar hennes böcker! Wollin har jag däremot inte läst, men hört mycket gott om! Läser nu Den lilla svarta av Sanna Tahvanainen och gillar den mycket, så läs om du inte läst!

 2. Yes, har läst allt av Maria, och allt är bra! Anaché är, precis som Kugge säger, också jättejättebra! Du kan låna av mig om du vill (det är nämligen jättesmidigt nu då jag sitter här flera tusen kilometer från Vasa, haha). Wollin har jag inte läst, men den låter bra. Jag skulle jättegärna gå på föreläsningen med Elli och Hope, men kan inte det datumet, vi är inte hemma då ännu.

 3. 1. Har inte läst Turtschaninoffs ännu, men de finns på listan!
  2. Skrev in det där fenomenala evenemanget 24.11 i kalendern, men det krockar med våra Pleppo-biljetter – so many nice things…!
  3. Kärlek för Menskligt-pepp!
  4. Jag ska låna den Wollins bok! (själv, du behöver inte förlänga, fatta min botstress – tack iaf!)
  5. Är ni friska nu???

 4. Du måste också läsa Anaché av Turtschaninoff. Ääälskar hennes böcker! Wollin har jag däremot inte läst, men hört mycket gott om! Läser nu Den lilla svarta av Sanna Tahvanainen och gillar den mycket, så läs om du inte läst!

 5. Yes, har läst allt av Maria, och allt är bra! Anaché är, precis som Kugge säger, också jättejättebra! Du kan låna av mig om du vill (det är nämligen jättesmidigt nu då jag sitter här flera tusen kilometer från Vasa, haha). Wollin har jag inte läst, men den låter bra. Jag skulle jättegärna gå på föreläsningen med Elli och Hope, men kan inte det datumet, vi är inte hemma då ännu.

 6. 1. Har inte läst Turtschaninoffs ännu, men de finns på listan!
  2. Skrev in det där fenomenala evenemanget 24.11 i kalendern, men det krockar med våra Pleppo-biljetter – so many nice things…!
  3. Kärlek för Menskligt-pepp!
  4. Jag ska låna den Wollins bok! (själv, du behöver inte förlänga, fatta min botstress – tack iaf!)
  5. Är ni friska nu???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.