Två tips i juletider.

jul

 

I dag infaller det vi i finneland kallar för lillajul. Från och med nu kan man börja julfrossa (om man nu råkar vara lagd åt det hållet). Själv har jag tillsammans med familj och svärisar städat ur sommarstugan och gjort i ordning för vintern. Trampolinen är i förrådet, kylskåpet städat och stolarna inlåsta. Nu är det paus!

När vi körde hemåt tänkte jag på två tips som kunde vara aktuella just nu. De är ingalunda nya, men funkar hur bra som helst att återvända vareviga jul.

Först vill jag rekommendera julklappsringen som vi kör varje år. Alla ger en klapp, alla får en klapp. Allt blir så mycket skönare när man slipper dårköpa klappar. Hur det funkar skrev jag om redan ifjol. Ni kan läsa här hur vi brukar göra lottningen

Som dagens andra tips vill jag rekommendera en riktigt bra bok om man vill hitta en rimlig orsak när barnen ska sluta tro på tomten (man måste ju inte, men om man känner att man svävar i ett mittemellanland mellan att tro eller inte tro, så har jag boken för dig). Hiroko Motais bok Miljoner biljoner julgubbar. Har skrivit om den här. Tycker den är URBRA. 

Ja, det var två saker jag tänkte jag kunde bidra med denna afton. God lillajul på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.