Ypperligt.

Den här dagen var en riktigt ypperlig dag, kan man säga. Även om starten var rätt så trög. Spydde och hulkade i duschen och förberedde Sami på att stanna ursnabbt ifall spyorna skulle flyga ut genom bilfönstret när han skjutsade mig till jobbet. 

Visst är det intressant hur kroppen funkar när man genast måste skärpa sig så fort kommer i kontakt med kollegor? Hur liksom den akuta risken för spyor försvinner direkt man kommer innanför hissdörrarna? Det är som halsen kopplar på en automatisk spärr som håller spyorna inne. I bilen kan jag ännu spy och hulka, men inne på kontoret är det som om jag inte längre kan, eftersom det känns så otryggt och genant att spy där (man kan säga det samma om dystern – den slipper inte alls in på Sandögatan).  

Så jag häller upp nybryggt kaffe, sätter mig vid datorn, loggar in. Sakta, men säkert glömmer jag bort att jag är illamående. Redan när Anna-Lena svirar in tio-kvart över mår jag som kungen, redo att hugga in på dagens jobb. I dag var vi dessutom oerhört effektiva. Producerade som värsta maskinerna. Var inte ens trött när jag kom hem. Skjuts hem, maten klar på bordet och så bara softa i soffan. En sådan dag kan man inte beskriva som annat än just ypperlig

Tack annars för alla kommentarer om dystern. Jag litar inte alls på mig själv när jag försöker intala mig själv att det går över sedan. Men syrran och mamma har bankat lite vett i skallen på mig, så om inte annat så får jag lita på dem. Går det inte över får de komma hit och rädda mig. Som straff för att de sa att det går över. 

Nåja, skit i dystern nu, ska istället ägna mig åt en liten verklighetsflykt och bege mig in i Samis värld. Missade gårdagens Poliisit där Vasapatrullen gör premiär. Ska trycka på play NUH. Hej så länge!

8 reaktioner till “Ypperligt.”

  1. Visst är kroppen märklig och fantastisk! Hade otrolig ryggvärk hela hösten, låg längs golvet hemma och grät i bilen av smärta på väg till jobbet. Sen på jobbet liksom dämpades och nästan försvann värken (kan ju ha nåt att göra med mängden smärtstillande jag laddat upp med) för att sen återkomma typ direkt när jag åkte hem igen. Någon frågade hur jag orkade jobba med så svår värk men faktum var att det var jobbet som gjorde att jag orkade med värken!

    Kämpa på Linn!

  2. Med tre superillamående-spy-graviditeter bakom mig kan jag säga att det är just så där, när du kommit över det värsta och kan jobba och gå ut, då blir det ett konstigt stop i spyendet. Som du skriver, det är som att man inte längre kan spy och när du kommer hem så går spyendet igång igen. En läkare förklarade en gång att adrenalinnivån stiger i kroppen när du tänker att det här måste jag klara av och när det är över sjunker den igen och kroppen blir "fri".

  3. Visst är kroppen märklig och fantastisk! Hade otrolig ryggvärk hela hösten, låg längs golvet hemma och grät i bilen av smärta på väg till jobbet. Sen på jobbet liksom dämpades och nästan försvann värken (kan ju ha nåt att göra med mängden smärtstillande jag laddat upp med) för att sen återkomma typ direkt när jag åkte hem igen. Någon frågade hur jag orkade jobba med så svår värk men faktum var att det var jobbet som gjorde att jag orkade med värken!

    Kämpa på Linn!

  4. Med tre superillamående-spy-graviditeter bakom mig kan jag säga att det är just så där, när du kommit över det värsta och kan jobba och gå ut, då blir det ett konstigt stop i spyendet. Som du skriver, det är som att man inte längre kan spy och när du kommer hem så går spyendet igång igen. En läkare förklarade en gång att adrenalinnivån stiger i kroppen när du tänker att det här måste jag klara av och när det är över sjunker den igen och kroppen blir "fri".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.