Gött att tänka framåt.

Alltså dagens väder, hur kan det vara så ljuvligt? Satt nere vid Smulterö en lång stund medan barnen åkte pulka. Det var så varmt i ansiktet att man lätt kunde tro att det var slutet av april. Såg att det fina vädret ska fortsätta ännu måndag och tisdag. Sol, sol, sol.

Det gör så mycket för finländaren när hon får två timmar solljus efter jobbet. Nu går solen ner först någon gång efter 18 och det är som ett helt nytt liv har börjat. Även om man bara ligger i soffan efter jobbet så är känslan ändå så mycket mer winning. 

När jag satt lutad mot solväggen nere på Smulterö tänkte jag lite på sommaren och hur speciell den här sommaren ska bli. Eftersom jag har bf i slutet av juli får jag gå på mammaledigt redan i slutet av juni. Och eftersom jag har fem veckor semester att ta ut före det får jag gå på semester redan i slutet av maj. Så det här betyder en HELT ledig sommar från maj och framåt. Både för mig och barnen (så skönt att inte behöva pussla med barnvakter när skola och förskola slutar!).

Förstås slirade tanken iväg till Soltorpet. Som bäst grävs det för fullt där. Vi drar dricksvatten till tomten nu. Det beslutet fattade vi långt före vi ens började överväga nyfödingar i den här familjen. Och så här i efterhand är jag så tacksam för det. Kunde inte komma mer lägligt. Kommer att göra våra babysomrar så mycket lättare. Bara tanken på att transportera vatten till alla bajsblöjor gör mig helt sveitto

Kommer att bosätta mig där när från skolavslutningen och framåt. Gissar att det känns skönt att återvända hemåt när babyn kommer. Monsterbindor, ömmande bröst och nya människor gör sig bättre där man inte måste gå ut på utedasset mitt i natten. Där man inte måste diska. Eller väckas av myggor i en halvfuktig säng. När man får nya människor i familjen vill man bara ha en dusch, en bäddad säng och en Sale nära.

Jaja, känns alldeles galet att jag, den här veckan, har kommit halvvägs in i graviditeten. Jag är så stolt att jag står, lever och kan se fram emot en sommar.

Det trodde man fan inte för en tid sedan. 

 

linn

14 reaktioner till “Gött att tänka framåt.”

  1. Hej! Jag har bf i början av augusti och har planerat min sommar precis som du, med semester och mammaledighet efter varandra. Idag fick jag höra från en bekant att det åtminstone tidigare var så att du går miste om din semesterpeng om du lägger upp ledigheten så. För att säkra semesterpengen så måste du komma tillbaka och jobba minst en dag efter semestern. Vet inte om det fortfarande är så och om det kanske har betydelse var du jobbar, men kan ju löna sig att kolla upp. Kanske alla andra redan vet det här men för mig var det nytt. Ska kolla med chefen imorgon. 😉 Lycka till med resten av graviditeten!

      1. Angående semestetpengar så brukar det vara så att man inte får det om man lägger upp semestern på det sättet. Det har iaf inte jag fått när jag gjorde så men sen tänket jag också så att pengar inte är hela världen och jag dessutom haft sjukledigt innan jag börjat med semester. Har du annars kollat upp ifall du har 5veckor semester att ta ut eftersom du varit sjukskriven en längre tid så kan det ha påverkat din semester. Värt att kolla om du inte redan gjort det.

  2. Hej! Jag har bf i början av augusti och har planerat min sommar precis som du, med semester och mammaledighet efter varandra. Idag fick jag höra från en bekant att det åtminstone tidigare var så att du går miste om din semesterpeng om du lägger upp ledigheten så. För att säkra semesterpengen så måste du komma tillbaka och jobba minst en dag efter semestern. Vet inte om det fortfarande är så och om det kanske har betydelse var du jobbar, men kan ju löna sig att kolla upp. Kanske alla andra redan vet det här men för mig var det nytt. Ska kolla med chefen imorgon. 😉 Lycka till med resten av graviditeten!

      1. Angående semestetpengar så brukar det vara så att man inte får det om man lägger upp semestern på det sättet. Det har iaf inte jag fått när jag gjorde så men sen tänket jag också så att pengar inte är hela världen och jag dessutom haft sjukledigt innan jag börjat med semester. Har du annars kollat upp ifall du har 5veckor semester att ta ut eftersom du varit sjukskriven en längre tid så kan det ha påverkat din semester. Värt att kolla om du inte redan gjort det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.