Sommar i öronen.

Tack till er två som räddade min totalt sömnlösa natt genom att tipsa om två sommarprat som jag i min ignorans hade missat och hoppat över. Nu ska jag inte längre gnälla om att P1 inte har levererat i år. Lyssnade på tisdagens och onsdagens efter varandra – och nu är allt förlåtet. 

Jag vill framföra tipsen vidare till er, för jag tycker faktiskt att ni bör lyssna. Och helst i den ordningen jag nu rekommenderar. 

Börja med katastrofläkaren Johan von Schreebs program där han bland annat berättar om när han ryckte ut i ebolakrisen i Sierra Leone, om tältsjukhus i Haiti, om Hans Rosling, om Läkare utan gränser och allt möjligt bra. Blir alltid lika uppfylld och rofylld när jag hör om människor som honom. Som beskriver sig som fega och livrädda, men gör det ändå. Blev otroligt sugen på att läsa hans bok ”Katastrofdoktorn: en berättelse från fältet”. Privat meddelande till Malin, du ska lyssna på det här!

Orsaken till att du måste börja med programmet ovan – och inte Tommy Ivarssons – är för att när du har lyssnat på Tommy Ivarssons så har du inte längre någon ork kvar i kroppen. Jag fulgrät så mycket inatt att jag var tvungen att gå upp och byta kudde. Jag var totalt trött i strupen, magen och ögonen. Hade knappt ett synfält kvar, för jag hade lipat sönder hela mig. En fin pappas lika fina histora om ett liv som bara varade i 15 år. I 9 år kämpade familjen mot sonens lungsjukdom och väntade en halv evighet på nya lungor – och när de väl kom fick operationen avbrytas mitt i, för lungorna höll inte måttet. Och där grät jag så mycket att jag knappt fick luft. Nå väl, ni ska verkligen lyssna. 

Mycket läkare och patient och död i mina tips. Men tro mig. De här två har varit bäst hittills, tycker jag. Se där, nu har ni en bra start på denna soliga söndag. I med hörlurar i öronen och ut i solen!

 

77

18 reaktioner till “Sommar i öronen.”

  1. Ååh, sommarprat är det bästa med sommaren! Tack för tipsen, dessa två kan det hända att jag missat annars. Och att lipa är ju aldrig fel, så välkommen fulgråten!

  2. Tack för tipsen, ska försöka lyssna även om jag egentligen inte alls gillar att fulgråta.

    Och samtidigt förundras jag – varför fascineras människosläktet alltid av andras misär? Varför blir just dessa vidriga människo-öden dom mest populära (sommarpoddar, dokumentärer, bloggar whatever)? Varför är dom intressantare än t.ex ett program om kvinnans ställning idag? Kära Bullen: frossar vi i andras olycka för att vi själva kan känna oss nöjda i våra medelsvensson-liv?

  3. Lyssna precis på Tommys sommarprat när ja ligger här i parken. Svårt att ligga o hulka diskret o lipa in i filten! Gaaaawd va jobbigt, men fint.

  4. Ååh, sommarprat är det bästa med sommaren! Tack för tipsen, dessa två kan det hända att jag missat annars. Och att lipa är ju aldrig fel, så välkommen fulgråten!

  5. Tack för tipsen, ska försöka lyssna även om jag egentligen inte alls gillar att fulgråta.

    Och samtidigt förundras jag – varför fascineras människosläktet alltid av andras misär? Varför blir just dessa vidriga människo-öden dom mest populära (sommarpoddar, dokumentärer, bloggar whatever)? Varför är dom intressantare än t.ex ett program om kvinnans ställning idag? Kära Bullen: frossar vi i andras olycka för att vi själva kan känna oss nöjda i våra medelsvensson-liv?

  6. Lyssna precis på Tommys sommarprat när ja ligger här i parken. Svårt att ligga o hulka diskret o lipa in i filten! Gaaaawd va jobbigt, men fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.