Skolstartströttman.

Nu märks det så tydligt att skolan har kört igång och att stora barnen inte ännu riktigt anpassat sig till tidiga väckningar och dagar som kräver någon form av hjärnkapacitet. När de kommer hem är de så trötta att de bara orkar bråka med varandra. Det enda som hjälper är att plocka fram det magiska vapnet (My). Då glömmer de bort att vara monster och pratar istället med snälla röster.

… i ungefär 2 minuter.

Nå väl, i kväll somnade båda strax efter 20. Och det är väl egentligen det bästa, att gå och lägga sig tidigt. Hur det går i skolan – och hur de själva trivs – är något som man som förälder sällan kan påverka. Däremot kan man erbjuda bästa möjliga omständigheter runt omkring, tänker jag. Att de är utvilade, mätta och förberedda. Och jag hoppas på lite piggare ungar om en tid, när värsta skolstartspirret lagt sig. 

Själv gick dagen åt till promenix, att förbereda lite sponsrat inlägg med ny partner, åka till bautaaffär och handla. På eftermiddagen somnade jag som en stock på soffan. Vaknade till att Sami kokade kaffe och bjöd på glass. Ja, livet som ledig är inte så mycket mer spännande än så. Dagarna bara swischar iväg fast man inte gör nånting.

Dagens upptäckt: att My tyvärr hamnar dras med samma (urgulliga) virvel som sin far mitt på huvudet. 

 

2017 08 15 09.06.15 2

 

Men det är tack och lov inget hon verkar ta särskilt hårt:

 

2017 08 15 08.59.35 3

6 reaktioner till “Skolstartströttman.”

 1. Nu måste jag bara fråga då jag håller på och få fnatt!! Hur gör ni så att era barn snällt går i säng kl 20? Tycker du tidigare också skrivit att era barn går tidigt och sova.. Hur får ni det att gå ihop och hur gör ni för att de inte skall bråka över att gå sova.
  För oss drara det ut i värsta fall ända till kl 23 innan barnen har somnat och då har man/vi ända sedan kl 20 börjat med kvällsrutinerna. Lättare gör det inte situationen när garnnbarnen är ute på gården och leker ända till typ 20-20.20 så vill ju våra barn vara med. Sen blir de bara arga när man tvingar dem in. Hur hinner ni med middag, läxor, lek, hobbyn och kompishäng om barnen ligger i sängen kl 20? Tar gärna emot tips om du har att dela med dig 😉

  1. För det första måste jag poängtera att det här med att gå och sova 20 inte gäller sommartid, de somna ju typ elva, tolv hela sommarlovet.

   Men när de går i skola är tidiga läggningar egentligen det enda som funkar för att de ska orka med allt det du räknade upp här ovan (skola, middag, läxor, lek, hobbyn och kompishäng). Och det är jag skitsträng med.

   Halv åtta börjar vi äta kvällsmål nu. Och klockan 20 ska de vara i säng. Sedan somnar de när de nu somnar (oftast genast, haha). Läxorna gör de direkt när de kommer hem från skolan. Och de dagar de har fotis så tycker jag inte de behöver kompisar. En sak per dag, liksom. De behöver ju vila och sluiba också.

   Mitt enda tips är bara att vara stenhård (de försöker inte ens övertala mig, för de vet att jag aldrig ger efter med läxor/äta/sova/).

   1. tack för svar!Med andra ord måste jag bli strängare och inte ge efter då de tycker att jag är en dum, elak och tråkig mamma 😉

 2. Nu måste jag bara fråga då jag håller på och få fnatt!! Hur gör ni så att era barn snällt går i säng kl 20? Tycker du tidigare också skrivit att era barn går tidigt och sova.. Hur får ni det att gå ihop och hur gör ni för att de inte skall bråka över att gå sova.
  För oss drara det ut i värsta fall ända till kl 23 innan barnen har somnat och då har man/vi ända sedan kl 20 börjat med kvällsrutinerna. Lättare gör det inte situationen när garnnbarnen är ute på gården och leker ända till typ 20-20.20 så vill ju våra barn vara med. Sen blir de bara arga när man tvingar dem in. Hur hinner ni med middag, läxor, lek, hobbyn och kompishäng om barnen ligger i sängen kl 20? Tar gärna emot tips om du har att dela med dig 😉

  1. För det första måste jag poängtera att det här med att gå och sova 20 inte gäller sommartid, de somna ju typ elva, tolv hela sommarlovet.

   Men när de går i skola är tidiga läggningar egentligen det enda som funkar för att de ska orka med allt det du räknade upp här ovan (skola, middag, läxor, lek, hobbyn och kompishäng). Och det är jag skitsträng med.

   Halv åtta börjar vi äta kvällsmål nu. Och klockan 20 ska de vara i säng. Sedan somnar de när de nu somnar (oftast genast, haha). Läxorna gör de direkt när de kommer hem från skolan. Och de dagar de har fotis så tycker jag inte de behöver kompisar. En sak per dag, liksom. De behöver ju vila och sluiba också.

   Mitt enda tips är bara att vara stenhård (de försöker inte ens övertala mig, för de vet att jag aldrig ger efter med läxor/äta/sova/).

   1. tack för svar!Med andra ord måste jag bli strängare och inte ge efter då de tycker att jag är en dum, elak och tråkig mamma 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.