De hemliga drömmarna.

I morse när jag gick till skolan med Milea och morgonsolen sken så idylliskt över höghusen på Idrottsgatan slog det mig hur avundsjuk jag var på folk som bodde i höghus när jag var liten. En bekant familj till oss bodde i en höghustvåa i centrala Ekenäs och jag minns min avund som grööön varje gång vi var där. Det var liksom så mycket ”coolare” att bo i trång betongklump än att, som vi, bo i ett egnahemshus med stor gård på landet. 

Jag önskade mig inte bara en höghustvåa – min högsta dröm var också att få glasögon och tandställning (för det hade Mia i stallet). I något skede berättade också en kompis till mig att skilda föräldrar var bra, för då fick man dubbelt upp av allt, så det gick en tid när jag i hemlighet avundade folk med skilda föräldrar (ville dock inte att mina egna föräldrar skulle skilja sig – ville liksom bara bli ett skilsmässobarn med gifta föräldrar, heh).

En kompis morsa som jag ibland åkte med till stan hade så otroligt stökigt i bilen – och det kändes alltid så intressant för det fanns så mycket spännande att upptäcka bland skräpet i baksätet. Sidu, en gammal Kalle Anka! En spännande cokisburk! En ryktborste! En cd-skiva! Mamma och pappa hade alltid så fruktansvärt torra och städade bilar.

Vidare i listan på märkliga önskningar kom min stora förhoppning om att en vacker dag få bryta benet. Sent ska vi glömma Malin Nyman som i lågstadiet bröt både ben och arm inom loppet av några månader – den avundsjukan!

Jaja, sedan blev man stor och verkställde drömmen om både glasögon och råddigt baksäte. Kom inte och säg att drömmar inte blir sanna!

16 reaktioner till “De hemliga drömmarna.”

  1. Fantastiskt! Och sån igenkänning. Vilka sjuka saker man egentligen önskade sig?! 😀 Handlar väl mest om att det konstiga/nya/främmande alltid känns så lockande. Tur att en som vuxen får uppfylla sina drömmar! Sign "drömde om att bo i höghus, bor i höghus"

  2. Ha ha. Min önskan om glasögon var så stor att jag lurade både morsan och optikern med E-tavlan. Sen mådde jag illa i flera år av att bära glasögon som förvred min hjärna. Sen gick det som det gick.

  3. Jag var jätteavundsjuk på min kompis som alltid fick superhög feber i samband med förkylning och dessutom kunde hon ha spysjuka som varade i 3-4 dagar. Själv fick jag aldrig spysjuka och på sin höjd 37,3 i en dag. Jag ville ju också vara hemma från skolan en hel vecka! Minns att jag en gång värmde febertermometern mot en glödlampa för att få upp tempen lite…

  4. Jag vila å ha glasögon förr, nu e ja ganska leid at han drömmen gick i uppfyllelse. Sko no faktist heldä vara prinsesso tror ja 😀

  5. Fantastiskt! Och sån igenkänning. Vilka sjuka saker man egentligen önskade sig?! 😀 Handlar väl mest om att det konstiga/nya/främmande alltid känns så lockande. Tur att en som vuxen får uppfylla sina drömmar! Sign "drömde om att bo i höghus, bor i höghus"

  6. Ha ha. Min önskan om glasögon var så stor att jag lurade både morsan och optikern med E-tavlan. Sen mådde jag illa i flera år av att bära glasögon som förvred min hjärna. Sen gick det som det gick.

  7. Jag var jätteavundsjuk på min kompis som alltid fick superhög feber i samband med förkylning och dessutom kunde hon ha spysjuka som varade i 3-4 dagar. Själv fick jag aldrig spysjuka och på sin höjd 37,3 i en dag. Jag ville ju också vara hemma från skolan en hel vecka! Minns att jag en gång värmde febertermometern mot en glödlampa för att få upp tempen lite…

  8. Jag vila å ha glasögon förr, nu e ja ganska leid at han drömmen gick i uppfyllelse. Sko no faktist heldä vara prinsesso tror ja 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.