32 fakta om 32-åringen.

Hej och hå, jag har fyllt 32! Varma gratulationer på min dag. I dag ska jag åka iväg hemifrån, så medan jag kör kan ni läsa 32 smarriga fakta om den nybakade 32-åringen. Håll i hatten, för nu blir det vetenskap och kunskap du inte visste att du behövde (skoja, det här är rent nonsens, men det är nu det som erbjuds):

 

1. Varje morgon stiger jag upp och flätar Milkens hår före hon far till skolan. Dels för att hon vill, men också mycket för att jag genuint tycker om att fläta. Det är så terapeutiskt. 

2. Jag har en lifehack som gör att mina blommor överlever trots noll procent gröna fingrar. Det är för övrigt en skitbra minnesregel för alla som har idrottande familjemedlemmar. Det finns alltid halvfulla vattenflaskor ÖVERALLT i vårt hus och jag har förbjudit folk att tömma dem i diskhon. Vattenflaskbottnar ska alltid hällas i en blomkruka nära dig. Varsågod för livsavgörande tips.

3. Varje gång jag lägger upp en bild där vår säng syns tänker jag att någon ska tänka ”Men Gud, byter hon aldrig lakan? Alltid samma lakan!”. Och det är helt korrekt. Jag tycker bara om de här grårandiga just nu, så jag använder bara dem. Men lugn, bara lugn, jag har en sån där skön tvättmaskin som också torkar tvätten, så jag slänger in dem någon morgon när jag vaknar och så tar jag ut dem igen, rena och fina, när Mytte och jag ska powernapa.

4. När min mamma var gravid med mig har jag fått berättat för mig att det fanns två andra namnalternativ förutom Linn (kan förstås ha funnits fler). Robin och My.

5. Jag hittade en fyll i-bok om Matheo häromdagen och där stod det något mycket överraskande som fick mig att skratta högt. Att vi i något nöddopspapper på sjukhuset hade skrivit in Matheo som pojknamnsaltetnativ och – håll i er nu – Tindra som flicknamn. Minns att vi också hade Trine på någon lista. Inte är det säkert något fel på Trine och Tindra, men det är bara så 2008.

6. Jag och Sami har (fortfarande) inte köpt vigselringar, fast vi nu i 1,5 år har sagt att vi ”snart ska”. Tycker det känns som världens onödigaste utgift. Får inget ut av en vigselring.

7. Jag är rent utsagt urusel på att skilja på vänster och höger, och hävdar att det går bra att leva utan den kunskapen.

8. En dold talang jag har är att jag är oslagbar på att memorera lyrics i låtar. Jag lär mig orden i en låt nästan direkt och kan därmed sjunga med i nästan alla låtar jag hört en, två gånger (vilket jag alltid gör i bilen och min familj känner stark dödslängtan).

9. Vad jag väljer i glasskiosken? Romrussin eller mangomelon.

10. Jag tyckte om gröna kulor ända tills jag den här julen insåg att det är päronsmak. Liksom päron. Det är en löjlig smak. Kuriosa: Första julen som jag firade med Sami delade han en kula i två delar och klistrade en på var kind. Sedan åt han upp dem. Det var så sinnessjukt äckligt att jag får skrattkramp bara jag tänker på det.

11. Jag bad mina barn beskriva mig med två ord. De sa ”sträng” och ”snäll” (hur ska de ha det riktigt?).

12. Jag har sett ganska många filmer i januari, men bara två har jag gråtit till. Två svenska faktiskt. ”Mig äger ingen” och ”Svinalängorna”. Påminner en hel del om varandra. Båda böckerna är förstås bättre, men det var så urlänge sedan jag läste dem att jag LÄTT kunde ta till lipen.

13. Jag har tre program i tv:n som jag inte fixar att se på. Måste gå ut ur rummet för att överleva. 1. Gladiatorerna 2. Fångarna på fortet. 3. Bonde söker fru. Det är något med oändligheten som äcklar mig. Man kan seriöst inte se på ett program som visades redan på 90-talet (Gladiatorerna, jag tittar på dig – eller nej, det är ju det jag INTE gör, men jajajaja). 

14. Jag har en ständigt pågående chat med mamma och syrran och där frågade jag just om de snabbt kan säga något beskrivande om mig. Jo, sa det båda. ”Sjunger hellre än bra” sa Lotta. ”Känslig för prat om morgonen” sa mamma.

15. Det får mig att tänka på nyårsafton när mamma till sist skakade på huvudet, suckade djupt och sa att det nog skett en rejäl regression när Lotta och jag klappade i händerna och tjöt av iver när vi kom på att vi skulle leka den fantastiska leken ”om jag sminkar dig, så sminkar du mig”. Det var kanske inte så mamma hade tänkt sig livet med 30-åriga barn.

16. Jag tycker inte alls om sällskapsspel.

17. Jag har en ny favoritpodd: Genushustoriepodden

18. Hemma går jag nästan uteslutande klädd i ett orangelila underställ från Kari Traa som jag fick i julklapp (så sjukt braaaaaa!). Den dagen jag måste tvätta det (cirka varannan dag) är jag alltid ledsen. Det här är ett direkt nedärvt beteende från mamma som inte bytte bort sitt Ullmax-set mellan åren 1999-2015.

19. Det finns supermånga skickliga bloggare omkring mig, men man har ju några som man hugger på direkt när man ser att de har bloggat. Och det där varierar ju kraftigt från månad till månad. Just nu tycker jag att Linnea Portin, Peppe Öhman, Ponks och Linn Fellman bloggar sånt jag gärna läser. Och går vi över till sverigesvenska bloggare så är det Hanapee och Tramsfrans jag föredrar.

20. Mitt bästa skrivtips till andra bloggare är att använda så många tassiga adjektiv som ni bara kan – och alltid ha synonymer.se öppet i en flik. Skriv korta stycken och långa rubriker. Finns inget som jag finner så infernaliskt tråkigt som folk som kör ettordsrubriker. Nå, säg till exempel ”Laxpaj”. Hur svårt kan det vara att t.ex skriva ”Så här gör du en riktigt lyckad laxpaj”. Eller ”Recept på världens nästbästa laxpaj”. Eller vad som helst som är lite mer kul än LAXPAJ. 

21. Om jag skulle få köpa vad som helst i klädväg just nu, så skulle jag köpa de här urfina jeansen från Filippa K:

 

ladda ned

 

22. Min favoritkändis är Alex Schulman och jag kan inte motivera det. Det är nu bara så. 

23. Jag har skidat tre gånger de senaste veckorna och älskat det. Tyvärr kan jag inte skida så mycket längre än en timme ifall My drabbas av hungerdöden (det gör hon aldrig, men jag skyller på det eftersom jag inte orkar skida längre än en timme – jag har skitdålig kondis och skäms rätt mycket för det). 

24. Det kanske låter lite hårt nu (försök komma ihåg att jag ofta överdriver), men jag hävdar ändå lite tyst att folk som gör tester på Facebook är lite mindre begåvade än genomsnittet.

25. När jag en gång bekänner färg och visar hur osympatisk jag är, så kan jag passa på att säga att jag alltid i smyg himlar med ögonen åt folk som säger att de mest läser självbiografizzzska böckäää. Säger bara: Fiktion, fiktion, fiktion. Självbiografier är för lillgamla gymnasieelever (och losers).

26. Och förresten tar jag tillbaka punkt 24 och punkt 25 NU GENAST pga dåligt samvete. Och för att det nu slog mig att jag igår sneglade på Hans Roslings biografi, åjvåj.

27. Varje natt dricker jag en liter vatten utan att jag minns en enda klunk när jag vaknar på morgonen. Fyller flaskan varje kväll och på morgonen är den tom. Dricker och ammar i sömnen (så smidigt!). Amningen gör mig fortfarande helt djuriskt törstig.

28. Precis varje gång jag bloggar tänker jag att jag måste sluta använda parenteser i cirka pirka varannan mening (men det är omöjligt!). Tror ingen annan människa i hela världen använder parenteser så här ofta som jag (det skulle vara min religionslärare Tobbe från gymnasiet dårå).

29. Vi har ett väldigt traditionellt café här på Brändö. Med precis lika traditionella bakverk. Sami är ju en mästare på att gå på kondis. När Milea gick i förskolan på Kaptensgatan var det mer eller mindre ett undantag att de kom hem utan att ha gått på café först (de är såna brutala sockerråttor de två). Där satt de och åt sina berlinermunkar (huu!). Men till saken: När jag går dit har jag alltid ett guilty pleasure. Chokladmunk med grädde i. Ser lite ut som korv med bröd. Aj että, det är gott. 

30. Min bästa mat är mammas paella. 

31. Min tre tryggaste platser på jorden är 1. Sjukhus. 2. Tvisäck. 3. Replot.

32. Min bästa vardagslyx är att svära. Jag unnar mig några riktigt skarpa svordomar i min ensamhet varje dag. Ibland också i sällskap. Ni vet ju det där om delad glädje är dubbel glädje etc.

 

Hejdårå!

24 reaktioner till “32 fakta om 32-åringen.”

 1. Tobbe! (Det här kommer sen inte i provet!)

  Hm. Är det för övrigt nu jag ska bekänna att jag går en kurs i life writing med betoning på självbiografier, haha?

 2. 2. Mina dör tyvärr trots vattenflasksvatten 5. Tindra var också som alternativ åt oss 2007, tur att jag valde Li 24. Jag håller med eller så har de personerna bara helt enkelt för mycket tid ?

 3. Jag tömmer också alltid dricksflaskans sista vatten på blommorna! 😀 och så fick jag ett likadant underställ som dej i julklapp och det används oroväckande mycket här också 😉

 4. Börja spontant tänka att punkt 6 och punkt 7 kunde stöda varandra? För om du har en vigselring på vänster, så vet du att det är vänster. Och då kan du se köpet av en som en liten investering i att underlätta för dig själv. Eller nåt… Haha! 😀

 5. Tobbe! (Det här kommer sen inte i provet!)

  Hm. Är det för övrigt nu jag ska bekänna att jag går en kurs i life writing med betoning på självbiografier, haha?

 6. 2. Mina dör tyvärr trots vattenflasksvatten 5. Tindra var också som alternativ åt oss 2007, tur att jag valde Li 24. Jag håller med eller så har de personerna bara helt enkelt för mycket tid ?

 7. Jag tömmer också alltid dricksflaskans sista vatten på blommorna! 😀 och så fick jag ett likadant underställ som dej i julklapp och det används oroväckande mycket här också 😉

 8. Börja spontant tänka att punkt 6 och punkt 7 kunde stöda varandra? För om du har en vigselring på vänster, så vet du att det är vänster. Och då kan du se köpet av en som en liten investering i att underlätta för dig själv. Eller nåt… Haha! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.