3 finlandssvenska texter ni ska läsa i dag.

I dag har det finlandssvenska medielandskapet levererat på flera fronter. Här kommer tre lästips från Hufvudstadsbladet, Svenska Yle och Sevendays.

 

1. Mats Löfström skriver en krönika om Finlands generellt dåliga syn på barn i det offentliga rummet. På restauranger ska de vara tysta, på tåget ska de sitta stilla och på flyget ska de helst vara medvetslösa. Nu överdriver jag förstås, men det är ni vana med. Läs den här krönikan om hur fyllon får gå loco, men föräldrar not so much.

 

2. Johanna Holmström, som i vintras kom att charma mig totalt med sin fantastiska bok Själarnas ö, skriver en så otroligt informativ och nyanserad essä om vargen 2018. Kanske något av det mest intressanta jag läst på länge. 

 

3. Sissela, som försökt ta sitt eget liv, gästbloggar på Sebastians blogg om att man som medmänniska måste våga agera. På samma tema skrev Vasabladets chefredaktör Nicke Nyberg en ledare i veckan. Ett tema som vi faktiskt inte kan prata sönder. 

 

12 reaktioner till “3 finlandssvenska texter ni ska läsa i dag.”

    1. Hahaha, nej så taskigt, förlåt! Klart du heter Staffan, varifrån kom Sebastian?! 🙂

  1. Skräckhistorierna från 1800-talet i Johanna Holmströms text kan skapa stor ångest, så jag vill länka till sidan här nedan, där man funderar på varför vargarna betedde sig ovanligt (önskar att också Holmström hade tagit upp den sidan i sin text). Inte vill jag ha vargar nära bebyggelse i alla fall, men kanske Luontoliittos kan minska ångesten en del. http://www.luontoliitto.fi/susiryhma/susitietoa/ihmisvahingot

    1. Hahaha, nej så taskigt, förlåt! Klart du heter Staffan, varifrån kom Sebastian?! 🙂

  2. Skräckhistorierna från 1800-talet i Johanna Holmströms text kan skapa stor ångest, så jag vill länka till sidan här nedan, där man funderar på varför vargarna betedde sig ovanligt (önskar att också Holmström hade tagit upp den sidan i sin text). Inte vill jag ha vargar nära bebyggelse i alla fall, men kanske Luontoliittos kan minska ångesten en del. http://www.luontoliitto.fi/susiryhma/susitietoa/ihmisvahingot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.