En självständighetsdag bland många.

IMG_6736

Det var en jättefin förmiddag på Brändö. Dessvärre ligger solen så lågt nu för tiden. Man måste traska ner till stranden för att ha en chans att få syn på den. Men vi anade den bakom husen och gick ner för att hälsa glad självständighet.

Brukar alltid vara fint väder den 6.12. Ifjol firade vi Malins födelsedag (och Finland 100 år!) med soppa i skogen. Då var det full vinter och kallt. I år har vi också lite vitt på marken! Men ingen is. Såg till och med folk som paddlade förbi nere i sundet (med finska flaggor bak i kanoten – så fint!).

IMG_6739

I dag har vi ledig dag allihopa. Och jag är ensam hemma med barnen. Sami är som vanligt i Helsingfors och jobbar med alla demonstrationer och säkerhetsarrangemang kring självständighetsfirandet. Satt och tänkte på det i dag. Hur ska man egentligen göra för att få gå på balen någon gång i sitt liv? Undrar vilken som skulle vara den lättaste vägen in. Att bli riksdagsledamot? Bli artist? Ta någon VM-medalj? Bli aktivist? Rädda någons liv? Nå, vi får fundera på det. Tid finns!

IMG_6754

Fint var det ute i alla fall! Brändö är så vackert så här års. Speciellt där nere kring Smulterö. I helgen ska jag försöka hinna gå på utställningen med gamla fotografier från Brändö. Är så otroligt fascinerad av hur det såg ut på här för hundra år sedan.

Stranden här nere har anor ända tillbaka till 1700-talet (!). Nu är det ju här ett av de lugnaste och finaste områdena. Men kan inte sluta tänka på hur det var förr när här var fullt med arbetare, sjöfart, fabriker och action. Stora fartyg som tuffade förbi och  Brändö som var ett betydande centrum. Tror utställningen är på Vasa konsthall. Och gratis!

IMG_6783

Eine kleine glad Brändöbo. Tacksamma är vi som får bo i landet Finland!

IMG_6725

Väl hemma hade vi städat lite grann och plockat fram vinterpynt. Förr tyckte jag det var omöjligt att hitta någon form av julpynt som jag gillade och passade här hemma hos oss. Nu tycker jag det finns mycket fint i sammet och guld. Den här färgskalan ger mig bra feeling i kroppen.

IMG_6730

Är inte så stort fan av tomtar och shit, men kan leva med lite vinterpiff. Förändring och variation är ändå trevligt. Har till och tänkt den extrema tanken att skaffa gardiner. Vi har aldrig haft gardiner i vardagsrummet (tycker det är trevligt att se ut och se in). Men har en liten vision om att det kunde bli riktigt ombonat och mysigt. Ja ja ja. Vi får suga på den en stund till.

Nu ska jag försöka se om jag hittar nåt trevlig outfit till Bertills & Jungs jullunch imorgon!

2 reaktioner till “En självständighetsdag bland många.”

  1. Ett gardintips. Ha långa gardinstänger så behöver gardinerna inte täcka fönstret alls utan de täcker bara väggen och lite av panelen runt fönstret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.