Rådisnytt.

Ni kan börja med att spy över den skyhöga jolmfaktorn i rubriken. Sedan kan jag avlägga en snabb rapport från dagens rådgivningsbesök. Främst för att jag i framtiden skall minnas något av den här graviditeten (orka liksom skriva dagbok!). Ni som tycker att graviditeter är världens enformigaste och betydelselösa fenomen kan alldeles lugnt hoppa över.

Har nu 22 och en halv vecka som hafvande kvinna bakom mig. Och eftersom jag har för avsikt att återigen föda i vecka 38 kan vi konstatera att jag redan har genomlidit lååångt   (nåja, inte så långt) över halva helvetet.

I övrigt följer den här graviditeten precis samma mönster som förra. Har gått upp 4 kg hittills. Och kommer väl att lägga på mig ungefär lika mycket till om det går som sist (fast egentligen vore det en skam att föda som ett 64 kilos preggo när det är så gott med bulla).

Semestervikarierna på rådgivningen har varit alldeles till sig över min oförstörda mage och kan iiiinte faatttaaa att jag har fött barn tidigare. Minns inte vem som bloggade om det här för en tid sedan, att det här med bristningsfria magar är något som gör rådgivningstanter alldeles lyriska. Och det skall man tydligen ta som en komplimang. Min läkare gick till och med så långt att hon frågade om jag hade varit fotomodell och prisade min klänning. Jag fnissade ända ut till parkeringen.

Och nu kan jag också konstatera att det är riktigt okej att vara gravid – bara jag fan sku sluta blöda. Och bara jag sku orka gå längre än 200 m utan att dö av dålig kondis. Nåja, lika mycket till då. Sedan skall jag aldrig någonsin skriva ett ord till om barnahaveri och äggruvning.

20 reaktioner till “Rådisnytt.”

 1. Huh, låter ju annars bra, men blödandet låter inga kul. Läste ett tidigare inlägg om att du blött 17 dagar redan, ditt Hb måste ju börja vara i botten. Behöver inte ha med kondisen att göra. Hoppas blödandet avtar…

 2. Huh, låter ju annars bra, men blödandet låter inga kul. Läste ett tidigare inlägg om att du blött 17 dagar redan, ditt Hb måste ju börja vara i botten. Behöver inte ha med kondisen att göra. Hoppas blödandet avtar…

 3. "Avundsjuk medhavande". Jag hor nog inte till de lyckliga som far hora samma sak :)Aggruvning, heh..min sambo sager hela tiden att jag ruvar vart agg. Det ar intressant att lasa om graviditeten, med det kanske beror pa att jag ar lite partisk. Har dock lovat dyrt o hederligt att jag inte skall bli san morsa som bara kan snacka om mitt barn da jag traffar mina vanner utan barn.. 🙂

 4. "Avundsjuk medhavande". Jag hor nog inte till de lyckliga som far hora samma sak :)Aggruvning, heh..min sambo sager hela tiden att jag ruvar vart agg. Det ar intressant att lasa om graviditeten, med det kanske beror pa att jag ar lite partisk. Har dock lovat dyrt o hederligt att jag inte skall bli san morsa som bara kan snacka om mitt barn da jag traffar mina vanner utan barn.. 🙂

 5. Hej,Jag har förstått på dina tidigare inlägg att Matheo låg i sätesläge. Försökte man vända på honom före födseln och är detta något man rekommenderade från sjukhusets sida?Sorry, har inget direkt med ditt rådisinlägg att göra men är nyfiken, eftersom jag befinner mig i samma situation för tillfället…

  1. Hej du, kan du mejla mig och fråga! Mitt svar blev så långt att det inte accepterades som ett svar här. Har så mycket att säga! 🙂

 6. Hej,Jag har förstått på dina tidigare inlägg att Matheo låg i sätesläge. Försökte man vända på honom före födseln och är detta något man rekommenderade från sjukhusets sida?Sorry, har inget direkt med ditt rådisinlägg att göra men är nyfiken, eftersom jag befinner mig i samma situation för tillfället…

  1. Hej du, kan du mejla mig och fråga! Mitt svar blev så långt att det inte accepterades som ett svar här. Har så mycket att säga! 🙂

 7. Vad snygg du var i din nya poncho, Linn! Me like. Kul att kaffet smakar igen, vi får ta en kaffe när jag återvänder:)

 8. Vad snygg du var i din nya poncho, Linn! Me like. Kul att kaffet smakar igen, vi får ta en kaffe när jag återvänder:)

 9. Denna inlägg kom som nytt inlägg i min google reader 😀 Börja fundera om jag har missat nån nyhet… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.