Dagens tips, del två.

Köp blommor åt folk du besöker! Jag blev så herrans glad.

Nadia sure knows hur man håller den här kvinnan leende. Nåja, det visste nog Karkki och Pepitum också, för jag fick en ny plånbok och Masi en ny racerbil. Och en massa annat.

Mycket glada miner här!

0 reaktioner till “Dagens tips, del två.”

  1. Tipsportalen fortsätter – passa på att ta bort de där fröna innan Matheo hinner kladda ner sina kläder, för liljefrön färgar helt sinnesjukt mycket (och verkar i det närmaste tvättfast). Bästa sättet är ett fuktigt hushållspapper, och så bara drar du längs de där smala spröten i mitten, så lossnar den där frögrejen som sitter fast i spröten. Spröten kan du lämna, de är ju bara fina 😀

  2. Blommor är bara så bäst. Kanske för att dom inte har någon annan funktion än att vara en fröjd för ögat och själen en liten liten stund (eller nå, nog har dom ju funktion sådär i naturen, men jag menar sådär som snittblommor haha). Det är liksom inget nyttoföremål, bara skönhet.

  3. Liljor är fina, jag har 3 olika ute, en gul, en vit och en orange. Hmm hann ej köpa en sån där rosaaktig förra sommaren, har snart en liljerabatt i trädgården.

  4. Jo liljornas ståndarknappar ("frön") e besvärliga.("spröten" = ståndare, frön blir till efter pollinering i pistillen, fröna finns alltså int än – bildas under pistillen i fruktämnet).

  5. "Fröna" = pollenkorn, alltså de som befruktar pistillen ==> sen frön.Pollenkornen fastnar t ex på insekter.Just liljornas pollenkorn har "besvärliga" färgämnen jo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.