Klippa billigt?

En sak undrar jag över nu, efter att ha scannat alla frisörsalongers hemsidor – har det inte blivit helt huisit dyrt att klippa och färga håret nu för tiden? Eller har det alltid varit tresiffrigt? Jag behöver verkligen kapa håret lite, men är ej sugen på att lägga ner 100-150 euro på det. Kan någon tipsa mig om en riktigt bra hemmafrissa eller en billig och bra salong med studierabatt i den här staden? Börjar så där småningom vara sugen på page igen (men nej, inte gälit mörkt hår!).

Har stulit bilden från internetz. Minns ej varifrån. Sorry.

36 reaktioner till “Klippa billigt?”

 1. Hair House i Gamla Vasa tycker jag mycket om. Jag har mellanlångt hår och brukar klippa och slinga håret för ca 80€, då är det lite rabatt avdraget. Billigare frissor utanför centrum.

 2. Jag klipper mig på Hairdot i stan (nära Ollis) och det kostar under 50 euro. Då jag klipper mig och gör permanent (jo…jag är enda i hela världen som fortfarande gör det 😉 så kostar det ca 130 e.

 3. Jag går alltid hos Åsa vid JS-Style (hennes egen firma), här på Brändö. Runt hörnet vid R-kiosken och bredvid blomsteraffären! Där är jag, min mommo, Pysse + hennes barn mfl. kunder. 🙂

 4. Tacka finska staten för priserna! Momsen höjdes ju igen från 9% till 23% därför är det så dyrt….
  En klippning borde du nog få betala ca. 35 euro för, åtminstone är det vad priset ligger runt i Närpesien!

 5. Hairhouse i gamla vasa e bara bäst… alla e bra där, men Lena är bäst. Vi har ganska lika hår du och jag, o de blir aldrig över 85€, då man klipper, slingar o färgar, helt huippu!

  1. Lena är helt super! Gick hos henne förr (men närmare dit jag går nu) och man är ALLTID nöjd när man går därifrån! Sen är hon så söt och rar också! 🙂

  1. jag var också dit i vintras men jag blev inte nöjd, tjejen som klippte mig ville inte ens bli frisör och hon vågade knappt klippa något alls på längden plus att dettog skiitlång tid eftersom läraren ska checka allt som görs..billit jo men aldrig mer tack!

 6. Jag slår också ett slag för Point Cut. Det kan ta lite längre (speciellt om du går till ettorna), men resultatet är bra. Be om en tid hos tvåorna eller treorna så går det snabbare 🙂 De har erbjudande nu i oktober-november (tror jag det var) med 50 euro för klippning + färg (hur många färger som helst).

 7. Day to day i Hartmansgränden, klippning med studierabatt blev ynka 35,10e och jag blev riktigt nöjd

 8. Trendy nära torget brukar vara riktigt bra och eftersom man får 20% studierabatt och trevliga frissor är priset het okej. Lyxigt hårbottenmassage i samband med tvätten… 🙂

 9. Point Cut sku ja aldri våg test. Takes forever och kan verkligen bli va som helst både med klippning och färgning/slingning. Risk för att det blir ojämnt klippt, mycke slitna toppar kvar å så får man far ti en rikti frissa sen å reid åpp e.

  Då man har fått praon från NOVIA-frissorna hos sin vanliga frissa har det verkligen inte blivit bra klippt eller färgat + en extra timme i stolen.

  1. för att göra en lång historia lite kortare så skall jag säga som så att jag fick mitt hår klippt av en studerande på en salong här i stan för en tid sedan. jag hade jämt långt hår och ville ha bort slitna toppar från längden (alltså max 1-2cm), samt pikulite uppklippt. (bör även nämnas att jag hade sagt flertal ggr att jag kan vänta på en ‘riktig’ frissa men kvinnan jag pratade med tjatade hål i huvudet på mig om hur duktig praktikanten var på att klippa) så kör sa jag, hur svårt kan det vara att klippa nån cm liksom. det hela slutade med att jag plötsligt hade en ojämn och hackig page ovanpå mitt långa hår. alltså framtill slutade mitt hår ovanför axlarna (olika långt på båda sidor dessutom), baktill hade jag en svans kvar av mitt långa hår och ovanpå det fortsatte den 10 cm kortare pagen. jag fick mig minst sagt en smärre chock när jag började se mig i spegeln då jag kom hem. när jag rusade tillbaka till salongen var praktikanten inte kvar (tack o lov, kände mig hemsk som kom och klagade) men ingen annan hade tid att reda upp det heller. så kvinnan bad mig att komma tillbaka nästa dag så att praktikanten själv skulle få reda upp det. jo jag tackar men jag vill helst inte snaggat. så jag gick därifrån och skyndade till en riktig frissa nästa dag. gjorde ju inte saken bättre när hon sa att hon aldrig sett något så tokigt tidigare. så kort, snett och jävligt dyrt blev hela kalaset.

 10. Hejsan Linn! Jag har en fråga som inte alls har med ditt inlägg att göra, Jag undrar om skidorna till barnvagnen fungerade? Skulle du rekommendera att man införskaffade såna om man ska plumsa runt med en barnvagn i snön hela vintern? Vore tacksam för svar! 🙂

  1. Vet du, jag undrar om du inte till och med sku kunna få köpa våra gamla, om du vill alltså. Vi använder knappt vagn överhuvudtaget mera. Milken är Matheos raka motsats – hon vill bara gå och gå och gå överallt, så jag tror knappast att vi behöver dem särskilt mycket. Mejla mig så kan vi deala!

 11. Ett vanligt rakt hår kan vem som helst klippa. Sami kan nog hjälpa till, så behöver du inte ens fara någonstans.

 12. Gå till Point cut. Du behöver inte alls vara rädd gå till tvåorna eller treorna. Läraren är närvarande och håller ett vakande öga på alla.
  En klippning för långt hår med färgning 65€ i oravais hos pia.
  / En utbildad frisör som själv stått och tagit emot kunder i point cut. (visst kan det ta längre än hos en frisör som jobbat i flera år, men resultatet blir inte sämre)

 13. Clippo (Mikaela) i Solf är helt super. Hon är dessutom EKOfrissa. Jag betalar 28€ för att klippa mitt korta hår. Lite långt kan tyckas men där finns alltid parkering vid dörren.

 14. Cameleont i Vöråstan brukar vara ganska billiga. Jag klippte mitt lååånga hår till page där sist o betalade 24 euro (tror jag det var). Då jag brukar klippa o slinga mitt långa hår brukar jag annars betala 75 euro där. Gå till Emelie, inte de andra där.

 15. Jag har alltid tidigare gått till hair house i gamla vasa, och har alltid varit nöjd! Rekommenderar varmt! Nu övergav jag faktisk dom för en månad sedan och testade ekofrissan Mikaela på Clippo i solf ( har fått någå dille på kemikaliefritt och ville absolut testa hur det funkar med hårvård!). Färgade håret med henna och fick en super klippning samt en lerinpackning för 75(?) euros. Det tyckte jag var super! Sen var det så fruktansvärt fascinerande att lyssna på allt som handlade om just kemikalieanvändning inom skönhetsbranchen ( fast kanske hon inte pratar så mycke om sånt om hon inte ser att man är genuint intresserad av ämnet ;)).

 16. Jag är helt av samma åsikt! Att det blivit sjukt dyrt att gå till frissan. Jag minns inte ens när jag skulle ha varit senast hos frissan. Det har varit Catariina som har kapat mina toppar nu och då. Men nu fickjag ett frissabesök i födisgåva av min man, jee! Fast månne han tycker att mitt hår är superrisigt? Tror inte jag har klippt det på snart ett år. Oops.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.