Irene och sedelsugen

bild-12

När vi en gång är inne på litteraturspåret hoppar nu Linkkus bokklubb rakt på nästa bok. Igen en bekant med ny bok! Den här gången den alldeles förtjusande kvinnan Malin Klingenbergs andra barnbok – Irene och sedelsugen, uppföljaren på barnboken Patrik och Pensionärsmakten. Eftersom mina barn var så små 2010 har vi inte läst den första Patrik-boken. Men nu har vi läst den här! Den är kanske pikulite på gränsen till för svår för Matheo. Kan känna att han inte är 100% med hela tiden när det hoppar i tid, men visst håller han sig på spåret bara man förklarar lite nu som då. Men själv skrattade jag hejdlöst hela tiden. Speciellt åt alla namn. Skurken Bi-keps. Bengta-Louise af Pärlemor. Och extramycket åt Irenes mamma som sitter i en divan och läser inredningstidningar (lär sig hur man målar väggar vita).

bild-13

Och så är ju hela historien så himla gullig. Även om storyn kretsar kring bovar och bankrån, så är ändå allt så snällt och så harmlöst att jag vill nypa någon i kinden (se exempel ovan). Precis en sån saga som man vill läsa högt för sina barn. För man vet att Malin är snäll och att hennes böcker är snälla. Och att det är godheten som vinner till sist. Ni måste helt enkelt läsa den här!

bild-14

Och vill man inte läsa, så MÅSTE man i alla fall bläddra in ett varv och kolla på de festliga bilderna. Joanna Vikström Eklöv har gjort så oerhört skojiga illustrationer. Kolla in superpattarna här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.