En torsdag bland många

Nä, vet ni vad. Just i dag känner jag att det vore så oerhört skönt med lite trygga, klara ramar. Så jag kör gårdagens favorit i repris. Den här listan funkar ju precis varje dag.

Dagens planer: Har jobbat hela dagen, så jag behöver faktiskt inte uträtta fler stordåd i dag. Efter jobbet gick vi till bibban, lånade lite böcker och filmer. Gick hem. Åt jordgubbar. Läste två Muminböcker. Slängde oss i soffan och här är vi ännu. Hade tänkt åka en sväng via Europeiska mattorget. Men orkade inte. Hoppas på fint väder imorgon så vi kan luncha där. Ikväll tänker jag bara andas och finnas. Nothing more, nothing less.

Min lunch kommer att bestå av: Min lunch bestod av mexikansk fisk på Wazaca. I sällskap av Anka, Petter och Magnus. Lunchen var medelmåttig (inte sällskapet!).

Vädret utanför mitt fönster är: Illa. Det har spöregnat hela dagen. SOM det åskade imorse. Gick till jobbet med flipflops och regnrock i hopp om att inte bli så blöt. Blev blöt.

Inatt drömde jag: Jättemycket om Istället för grindcore. Ordet radhusheroin förekom fler än tre gånger. Däremot sov jag asdåligt för Milken vaknade tusen gånger av åskan. Mellan fem och åtta som jag dessutom i Masses säng. Hujedamig.

Igår hände detta: Jag städade lite i vårt sovrum. Och plötsligt såg det alldeles obebott ut i ena hörnet:

20130627-193643.jpg

Dagens outfit består av: Leopardbyxor och t-shirt.

Det här är min favoritlåt just nu: Förmodligen samma som igår. Men Milkens favoritlåt just nu är O-zone – Dragostea din tei. Masses är Gangnam style. Ni hör varifrån de har ärvt sin kökkiga musiksmak (mig).

Den här dagen har jag lärt mig något nytt: En hel del om Twin peaks, en hel del om Markoolio och hur man lånar en firmabil.

Just nu är jag så irriterad på: Att vi borde skaffa en högsäng och att jag borde klippas och att jag inte har fört min cykel på reparation. Fast det är egentligen inget att irritera sig över. Värdsliga bekymmer. Mitt liv är osannolikt friktionsfritt just nu. Eller jo, en sak. Den här insändaren i Vaasan ikkuna är ju faktiskt riktigt irriterande:

20130627-204328.jpg

Däremot vill jag rekommendera: Amanda Shulmans farsas instagram (@bengansroadkills). Överkörda djur på Gotland. Lämplig kontrast till alla idylliska solnedgångar out there.

15 reaktioner till “En torsdag bland många”

 1. Precis samma inlägg hade jag på instagram idag också. Alltid nån gnällig seinäjokifinne som e irriterad då vaasalaiset ei vittu oppii suomea!!! Ja kan int finska men int gnäller jag fö de, sku gärna ha mina arbkompisar att lära mig om jag var denna person

 2. Låter som om personen varit irriterad länge och nu har det kokat över. Hur skulle ni själva tänka i personens ställe? Om ni lämnar den egna naveln och verkligen försöker tänka er in i vederbörandes situation?

  Och vad är det ni blir irriterade på? Att hon/han yttrar sig?

 3. Va? Alltså jag förstår faktist inte vad du menar nu, eKorren? måste man förstå vad alla pratar för att vara nöjd? Istället för att gnälla kunde ju personen ifråga lära sig språket, eller fråga sina arbetskamrater om de kunde prata finska tillsammans. Måste man verkligen skriva en insändare till en tidning för det?

  1. Ska man jobba nånstans varje dag så är det kul att förstå vad alla säger – det tror jag att t.o.m. du tycker. Frågat kanske hon redan har gjort. Kanske mer än en gång.

   Lära sig språket – visst. Men hur mycket orkar folk lyssna på nån som pratar broken Swedish. Det är ju därför utlänningar har så svårt att få jobb häruppe, för att ingen ids ta reda på vad de försöker säga.

   Men lite mer inlevelseförmåga hade jag nog väntat mig av vuxna människor..:(

   1. Menar du verkligen att alla svenskapråkiga genast ska byta språk om det finns ens en finskspråkig på plats? Att man faktiskt inte får använda sig av sitt eget modersmål tillsammans med kollegor med samma modersmål? På min arbetsplats jobbar ca 50/50 svensk- och finskspråkiga, runt kaffebordet pratar vi en salig blandning. Det funkar hur bra som helst.

    1. En blandad arbetsplats tro jag inte är nåt problem, då finns det ju plats för alla. Men jag misstänker att den missnöjda skribenten känner sig ensam.

     Inte f-n skulle jag själv orka byta till finska bara för att nån inte förstår. Det är inte det jag säger. Jag tycker bara att hennes (för jag tror 90.20 att det är en hon) inlägg är ledsamt. Men vad som är ännu mer ledsamt är era attityder gentemot det. Ni får tvåspråkiga länder att låta som en dålig idé.

     1. Äh, sku ju aldrig prata ett annat språk för att medvetet få någon att känna sig utanför, men slänga några ord på sitt modersmål borde ju alltid vara okej. Tvåspråkighet über alles!

 4. Drömde inatt att du räddade en liten pojke från att drunkna i en simhall. Du och jag satt i bastun och prata och mitt i allt studsade du upp och jag blev bara sittandes kvar … Ingen Stålman i mig inte!

 5. ”Låter som om personen varit irriterad länge och nu har det kokat över. Hur skulle ni själva tänka i personens ställe? Om ni lämnar den egna naveln och verkligen försöker tänka er in i vederbörandes situation?”

  nå jag tror nog att alla svenskspråkiga varit i den situationen att man inte klarat sig på enbart svenska, utan har blivit tvungen att använda finska. så man behöver inte lämna den egna naveln.

 6. Måste nog hålla med eKorren här. Själv är jag tvåspråkig, från Vasa-trakten men bor nu i Helsingfors. Det ÄR ohövligt att prata ett språk din kollega inte förstår, det kan i vissa fall även ses som mobbning. Problemet med österbotten är, i min åsikt, att man börjat bete sig som om svenskan är helig och glömmer bort att på många ställen är finskan i minoritet vilket innebär att svenskan är i majoritet. Det är väl de i majoritet som skall ta i hänsyn minoriteten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.