Vardagsmat: Max 10 min

bild (11)

Av det här kan man för övrigt göra jättegod fastfood. Tina räkorna och blanda med musslorna. Låt dem vila i lite citronsaft i typ fem minuter. Under tiden: Stek hackad paprika, lök och vitlök. Höll över en burk kokosmjölk. Klipp i persiljan. Klicka i typ tre matskedar créme fraiche. Smula i en hönsbuljong. Kasta i några citronskivor. Salta, peppra. Låt puttra. Under tiden kan du koka nudlar. Och just när allt är klar slänger du i de citronmarinerade räkorna och musslorna.

bild (12)

Detta är räkor och musslor dränkta i citron.

bild (13)

Detta är blandningen innan jag slängt på två paket favoritnudlar (för ni vet ju att jag enbart håller mig till MAMA). Och om jag skulle ha fått bestämma hela vägen skulle jag ha önskat mig koriander och lime och gröna bönor, men Siwa ville inte samarbeta. Men helt okej för en sketen onsdag.

bild (14)

Detta är ett barn som mumsar. Och nä, vi ska ingalunda förvandlas till en receptblogg (bara fortsätta vara en vardagsblogg). Jag hoppas bara att ni ska få flow och visa mig vad NI äter. För här i Gula huset har vi så dålig inspiration. Varje dag måste ta Pinterest till hjälp för att överhuvudtaget kunna tänka förbi makaroner och korvsoppa.

11 reaktioner till “Vardagsmat: Max 10 min”

  1. Tack för inspirationen. Det där blir något jag får äta när den andra hälften är borta, han vägrar äta sånt som krupit på havsbottnen.

  2. Att du fått dina barn äta musslor! Alltså inte en chans att mina skulle ens smaka. Vill inte tvinga i de mat men allvarligt talat jag har även betalat för att de ska SMAKA. Jepp. De smakar, får en liten peng och äter aldrig musslor igen…Jag blir tokig. Hur fick jag så kräsna barn? Vi har alltid bjudit samma mat som vi vuxna äter och om de inte tycker om det så går de hungriga. De bryr sig inte…hehheh. Alltså min yngsta tex.totalvägrar att äta jordgubbar. Han kräks (på riktigt) om jag tvingar i honom jordgubbar….Vad gör man? Har kommit på svar: ingenting. Har sagt att om mammas mat är inte gott så är de hjärtligt välkomna att laga mat själva. Nu har äldsta sonen börjat baka för att få ”något gott i det här huset”:)

    Nu driver jag ju lite, visst har vi god mat, vissa dagar bättre och vissa inte så mycket. Har alltid tänkt att det är mitt exempel som barnen ärvar men när det kommer till mat så är jag inte så säker. Jag och mannen äter nämligen allt men ungarna…de har någon annas gener i sig när det gäller mat…

    Är därför extremt tacksam för nya recept att prova på i köket. Gärna såna som barnen kan laga även själva (kanske med lite hjälp från mamma:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.