Fråga om svart färg.

Ända sedan jag vaknade har det pirrat i mina fingrar på ett bekant sätt. Med jämna mellanrum drabbas jag av en sorts obotlig målarbesatthet. Känner att den är på väg hit nu. Vill akut måla något. Eller måla om något. Och jag vill måla något svart (ytterst specifikt pirr den här gången).

Och eftersom de flesta rum har fått sig en omgång redan i år, så är det kanske hallens tur nu. Den har som känt vita väggar, men det är ändå fullständigt mörkt där. Så skadan är redan skedd. Man fumlar ändå i blindo. Tänk så fint med svarta väggar. Så här. Så här. Så här. Golvet är ju rutigt. Tror det kunde bli bra. Och ROLIGT.

Har ba en fråga: Hur mycket skiljer sig vanligt svart färg och tavelfärg prismässigt? Kunde ju vara kul med väggar man får klotta på.

9 reaktioner till “Fråga om svart färg.”

 1. 1 liter tavelfärg ligger kring 30€, kanske lite under, om int ja kommer ihåg helt fel. (har varit hemma med den lille snart ett år nu från jobbet). Tavelfärgen finns endast i 1 liters burkar. Kring samma pris får du 3 liter vanlig väggfärg. Har ungefär samma åtgång 🙂

 2. Jag håller helt med dig Linn! Går också omkring med svarta fondväggs drömmar, yes liksom. Snyggt med vita lister som bryter det hela och ger ett fräscht intryck. Måla en vägg, måla flera. Jag hejar på dig. Gör det!

 3. Jag gillar oxå svarta väggar! Jag skulle måla en vägg svart och låta resten vara vita. Nu vet jag inte hur er hall ser ut, dock. Personligen skulle jag bli galen om man fick rita fritt på HELA väggen, blir ofta lite grådassigt av kritorna när man suddar ut, om man inte har ngt extra medel i vattnet när man suddar. Om jag skulle måla med tavelfärg skulle jag begränsa ytan man ritar och skriver på med t.ex. en vit ram. (Innanför den skriver och ritar man). Sen kan man ju själv avgöra hur stor den ramen blir =)

 4. Jag har målat svarta väggar i lekrummet, i tavelfärg. Den färgen är nog mycket dyrare, men enligt mig känns den mycket vattnigare och drygare än vanlig färg.
  Visst är den snygg och roligt, men som det står här ovan blir det väldigt snabbt grådassigt av det hela. Ska själv måla köksväggen svart snart och den kommer nog gå i tavelfärg för väggen är så pass liten och lättskött. Men är det stora ytor skulle jag nog tänka mera på vanlig färg.
  Lycka till!

 5. Tänk på att det blir jobbigt att måla om en svart vägg om du skulle tröttna. Så deprimerande med svart i längden.

 6. Håller med mammaheidi här ovan. Vanlig helmatt svart väggfärg funkar precis lika bra som tavelfärgen, jag har målat med båda. Senast målade jag faktiskt barnrummet svart, ett mindre rum som är i skugga stora delar av dagen, och jag upplever att det blev mycket ljusare än den vitdassiga färg som var där tidigare.

 7. jaaa till svart färg! vårt sovrum har en svart ( vanlig matt svart) fondvägg och jisses så jag älskar det !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.