Att göra Teneriffa.

Trots att jag var lite kritisk mot Teneriffa här tidigare i veckan, så ska jag säga några snälla ord här och nu. Fine, själva platsen är ju inte så wow-ig. Det är pretty much samma stuk i varje kvarter och överlag inte så farligt spännande. Men flygresan är KORT. Och stränderna är varma. Mer än det behöver man faktiskt inte när man åker iväg på en snabbis i november. I alla fall om man har två kids och en gamlamommo med i bagaget.

t1

Flygresorna var rena rama drömmen den här gången. Om man jämför med Kap Verde 2012, när vi flög i sviterna av vattkoppor. En treåring och en femåring är ljuvliga att resa med. En aha-tanke som fullständigt eliminerade all babyfeber.  Nu räcker våra händer och armar till. Skulle vi ha en till, skulle resor vara sjuhundra gånger stressigare. Jess jess jess.

t2

Dessutom måste man verkligen ge barnen enorm cred för att de orkade vänta helt superbra överallt. Inte en gång har de tjatat i köer. Här picknickar vi på golv på flygplats.

t20t3

Att hitta bra mat är däremot ganska jobbigt. Med tanke på hur mycket turister här snurrar, så är det helt sjukt hur mycket kakimat här finns. Och fullspäckade uteserveringar med helt superdålig mat. Fattar ej. Friends vid strandpromenaden rekommenderar jag dock. Superbillig mat, gratis wifi och stora vinglas.

t4

Janta & flissa (Milkens tolkning på min kaveri Nathaliés föräldrar) som ändå har bott här i herrans massa år tipsade om El Gomero. Där åt vi jättegott. Och nästan gratis. Vet ni förresten vad som är det bästa med semester? Att det är tillåtet att dricka vin till lunchen. Varje dag!

t18t6

Vädret har varit bra. Lite molnigt ibland, men oftast sol. Runt 24,25 grader på dagen. Och lite moln gör inget. En av de första sakerna Matheo sa när vi steg ut ”tänk, här behöver vi inga utebyxor!”. Så redan det räcker.

t7

Har man bra sällskap kan man fast semestra i Kauhava. Här är kanske en som man inte skulle vilja semestra med. Vet inte heller när Sami har blivit en jätte. Eller så har jag och Milner krympt.

t5

Ska man shoppa, så ska man shoppa på Benetton i Las Americas. Allt är nedsatt. Alla barnkläder kostar typ mellan 3-6 euro. Köpte bland annat denna t-shirt för 2,99€ åt Masse. Överlag blir man nästan arg hur sjukt billigt allt är. I matbutiken får man fel i huvu när allt är så billigt. En vinflaska 1 euro.

t17

En kväll åkte vi också det där tåget som går genom hela stan. Lite som Teneriffas svar på Vasas Lilliputti.

t8t12t9

Och barnen skulle säkert ha simmat dygnet runt om de sku ha fått.

t11

En dag när Sami skulle fånga en boll föll han i sjön med kläderna på. Det var festligt för alla inblandade. Att se sin förälder bli våt kan vara det roligaste man kan vara med om som barn, tydligen.

t16t7t14

Det som jag tycker är allra tristast med Teneriffa är turisterna. Det är bara barnfamiljer och pensionärer. Och det kryllar av gubbar och gummor och barn. Trots att jag i allra högsta grad platsar i kategorierna känner jag mig ändå väldigt främmande.

t5t15

Gillade också att vi hade lägenhetshotell. Ett eget kök gör så mycket mer.

t19

Då kan man t.ex äta flåti frulle på terrassen varje morgon.

t1t13

De mest välinvesterade pengarna var håvarna som barnen jagade småfisk med. Där köpte vi mycket tid för två eugen styck.

t2

Och på tal om billigt, så köpte jag äntligen en ny läderväska. Precis en sån jag önskat mig. Sneakers är också svinbilligt här. Köpte en ny omgång Nikes som vi redan har åt barnen. Många tior billigare än förra gången.

t3t4t6t8

Det här ska bli mitt nya koncept: Hermoloma i november. Med jättemånga mammor och pappor och mommor och barnvakter. Så jag kan faktiskt inte lova att jag inte återvänder. Är ju inte så krävande. Vill mest ha bikini och vin.

5 reaktioner till “Att göra Teneriffa.”

  1. Absolut inget fel på Teneriffa den här tiden på året! Men när man åker i januari-februari tycker jag kvällarna är så förbannat kalla. Sist gick jag med höstjacka på och huttrade som en liten nakenhund varje kväll ändå… Det ska ju helst vara HETT, så man knappt kan andas 🙂

  2. Hermoloma, bra ord! Och hon Milner, hur gör hon för att vara så sjukt photogénique? Söta öde vilken karaktär som kommer ut genom rutan där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.