Kvinnorna.

”Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. På flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag.” –  säger Wikipedia. Uäk alltså.

Inledde den här dagen med att vakna bredvid kvinnan Milken. Hon är hes och förkyld och söt. Låg och kollade på henne länge och tänkte på hur det ska bli när hon blir stor och stark och vuxen. Om hon ska tjäna mindre än Masse, bara för att hon är kvinna. Om det kommer att vara så som Underbara Clara beskriver 2014. Att löneskillnaderna mellan könen är så stora att svenska kvinnor i praktiken jobbar gratis mellan den 11e november till den 1a januari varje år. Det var tur att ingen gratulerade mig (varning för stekpanna i tinningen!).

Vi kan uppmärksamma dagen med Liv Strömqvist och Nanna Johansson.

8 reaktioner till “Kvinnorna.”

 1. 😀
  Min mor och far samt svärfar har gratulerat mig idag, sagt att jag ska hålla mig stark och jämställd. Kände ingen lust att drämma till dem alls. 😀 Sade åt ungarna att hälsa farmor glad kvinnodag och har själv hälsat ett mycket kärt flickgäng glad kvinnodag. På jobbet fick alla "lillagruppens" barnskötare, också den ambullerande jom jobbade där igår, chokoaskar av ett barns mamma som råkar vara rysk. Där är det väl en lite större grej om jag förstod rätt. 🙂
  Vet inte om det är så illa med en dag då man har chansen att ge och få blommor eller bli ihågkommen, men inte bara för att man är kvinna kanske. :/ Köpte mig själv blommor. För att jag är värd det. För att jag är en kvinna, och rätt stolt över det.
  Men så läste jag detta http://investik8.wordpress.com/2013/07/17/eden-a-sex-slaves-story/ och är inte säker på om blommor är så viktigt endå.

 2. 😀
  Min mor och far samt svärfar har gratulerat mig idag, sagt att jag ska hålla mig stark och jämställd. Kände ingen lust att drämma till dem alls. 😀 Sade åt ungarna att hälsa farmor glad kvinnodag och har själv hälsat ett mycket kärt flickgäng glad kvinnodag. På jobbet fick alla "lillagruppens" barnskötare, också den ambullerande jom jobbade där igår, chokoaskar av ett barns mamma som råkar vara rysk. Där är det väl en lite större grej om jag förstod rätt. 🙂
  Vet inte om det är så illa med en dag då man har chansen att ge och få blommor eller bli ihågkommen, men inte bara för att man är kvinna kanske. :/ Köpte mig själv blommor. För att jag är värd det. För att jag är en kvinna, och rätt stolt över det.
  Men så läste jag detta http://investik8.wordpress.com/2013/07/17/eden-a-sex-slaves-story/ och är inte säker på om blommor är så viktigt endå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.