Tvätten.

Vill ni höra om dagens bästa moment? Bra! Det inträffade nämligen under förmiddagen när jag insåg att det faktiskt går att torka kläder utomhus. Jag tvättade en massa kläder, lade dem i en korg och kilade ut på gården för att hänga dem på sträcket. Det är svårt för mig att förmedla lyckokänslan här, men det var snudd på magiskt. Förmiddagssolen stekte i kinderna och vinden spred tvättmedelsdoft över hela gården. Bekymmerslösheten var total och våren ba sprattlade i mig. Tänk att vi överlevde, i år också. Tänk att vi snart kan andas igen! Öppna upp! Sluta frysa, sura och överleva! Leva, inte överleva.

Den här dagen ifjol var det -20 grader och snö och is och gnistrande vinter. Nu har häggen knoppar och jag kan dra avgrundsdjupa lyckoandetag medan jag hänger tvätt. Jag försökte faktiskt spänna öronen efter lite fågelsång, men allt kan man inte få här i världen. Sedan öppnade jag ögonen och krattade gräsmattan, plockade skräp längs vägen, skurade trappan och torkade ytterdörren. Barnen tog ut alla spadar, hinkar och uteleksaker. Allt kändes bara fantastiskt.

Och medan jag drack en kaffe och pustade ut på trappan grävde barnen sig leriga i rabatten. Insåg hur rätt jag gjorde som gav oss lite ledigt i sommar. Det här är deras barndom också, inte bara Samis och min jobbvardag.

Och kläderna de fladdrade i vinden. Ah, livet.

12 reaktioner till “Tvätten.”

  1. Man blir lyrisk. Ljuvlig beskrivning.
    Lyckan finns just där. Och sen plötsligt överallt.

  2. Hängde ut tvätt i helgen jag med. Tvätten fladdrade i vinden och den ljuva vår känslan är här. Bort med grayscale och in med friska vårväder!

  3. Man blir lyrisk. Ljuvlig beskrivning.
    Lyckan finns just där. Och sen plötsligt överallt.

  4. Hängde ut tvätt i helgen jag med. Tvätten fladdrade i vinden och den ljuva vår känslan är här. Bort med grayscale och in med friska vårväder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.