Vetenskapsmannen Jung.

Älskar att det här är min blogg och att jag har all rätt i världen att säga ”Asså herreguuuuuuuud så jag är trö-höött. Två nätter av superskit sömn, vanligt jobb och SNAKK-jobb efter vanligt jobb håller på att ta liiiiiiiivet av mig” utan att någon kan hindra mig. För herre du milde tid så jag är trött. Liksom så trött att jag tydligen har tappat fattningen. För just tyckte jag det var en god idé att öppna den här bloggen och berätta om en dröm (varningsklockorna ringer big time).

Har säkert nämnt att Matheo ska bli vetenskapsman när han blir stor (okej, varannan vecka polis och ibland doktor). Hans favorittidning är helt oskojat Illustrerad vetenskap. Han får ärva av en av pappas kaveris i Karis. Han kan sitta flera timmar och bläddra i de där hopplösa tidningarna. Och det är lite hans och min mommos juttu det där att de läser högt ur Illustrerad vetenskap. Hur länge som helst kan de sitta i soffan och läsa samma tidning om och om igen. Matheo har säkert 20 tidningar här hemma och han kan alla artiklar (och nä, han kan inte läsa, han har bara nött in det, haha). Nåja, det var en lång parentes. Jag skulle bara säga att Matheo således har lärt mig massor om dinosaurier lately. Finns inte en dino jag inte kan numera.

Det har gått så långt att dinosaurierna numera har letat sig in i mina drömmar.

Inatt drömde jag en så SJUKT bra dröm. Topp 10 de senaste åren. Nu var det så att JAG var vetenskapsman. I ett forskarteam för skräcködlor. Vi hade gjort ett stort genombrott och skulle för första gången i världshistorien ”odla fram en dinosaurie i en höna” (jaja, det lät säkert finare i drömmen). Men mitt i processen sprack hönan, för dinoägget visade sig växa i gäälen takt. Och när hönan sprack och blodet stritta åt alla håll, studsade en halvfärdig superäcklig liten dinosaurie ut på golvet. OCH JUST DÅ KOM NÅGON IN GENOM DÖRREN OCH DEN RYMDE (aj, aj, vilken klassiker). Sedan följde en helt MAKALÖS tid i Vasa. Skallgångskedjor gicks genom hela Österbotten och alla letade land och rike runt efter den livsfarliga skräcködlan. Fan det va så spännande att jag ännu ryser av välbehag.

Men inte hittade vi aldrig någon dino (den förökade sig säkert i världsnaturarvet och det blev Jurassic Park på Replot) och nu ska jag fan i mig sova, för jag bloggar tröttma och drömmar. Varför var det ingen som stoppade mig vid varningsklockan?

8 reaktioner till “Vetenskapsmannen Jung.”

  1. Skönt att höra att man inte är den enda med sjukt galna drömmar. Senast var jag en fastighetsförmedlare på 50+ som i misstag hade blivit gravid med min pojkvän 😀 (skulle aldrig kunna tänka mig ett yrke som fastighetsförmedlare, är såå inte min grej) Men oftast är drömmarna sådana att i mitt huvud är de helt logiska, men sen då man försöker förklara dem för någon så ser de helt VA??!! ut 🙂

  2. Men gud, alla drömmer dinosauriedrömmar. Min kollega – som aldrig delar med sig av sina nattliga eskapader – berättade i går att hon hade jagats av en Tyrannosaurus Rex hela natten. Liknande tema: jag tittade på alla 3 jurassic park-filmer under helgen, för första gången sedan de kom ut. Så något är det nog i luften!

  3. Skönt att höra att man inte är den enda med sjukt galna drömmar. Senast var jag en fastighetsförmedlare på 50+ som i misstag hade blivit gravid med min pojkvän 😀 (skulle aldrig kunna tänka mig ett yrke som fastighetsförmedlare, är såå inte min grej) Men oftast är drömmarna sådana att i mitt huvud är de helt logiska, men sen då man försöker förklara dem för någon så ser de helt VA??!! ut 🙂

  4. Men gud, alla drömmer dinosauriedrömmar. Min kollega – som aldrig delar med sig av sina nattliga eskapader – berättade i går att hon hade jagats av en Tyrannosaurus Rex hela natten. Liknande tema: jag tittade på alla 3 jurassic park-filmer under helgen, för första gången sedan de kom ut. Så något är det nog i luften!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.