#tadetpåallvar

Kanske har du redan stött på det om du rört dig mycket på fejan de senate dagarna. Svenska Yle har nyligen kört igång kampanjen #tadetpåallvar, som handlar handlar om mobbning. Producent-Anna bad mig tipsa om det och det gör jag så gärna eftersom det här är ett så brännhet ämne, oberoende när och var och hur det tas upp.

Dels är #tadetpåallvar en granskning över hur det mobbningsförebyggande arbetet fungerar i skolorna, men också en kampanj för att få folk att ta mobbning på allvar (”nåmen, de är ju bara baaa-aarn”, ”boys will be boys” osv). Min forna kollega Aldén har t.ex skrivit en kolumn om sina erfarenheter från lågstadiet. Cia skrev om arbetsplatsmobbning. Alla får dela med sig av sina erfarenheter under hashtaggen #tadetpåallvar. Kampanjveckan börjar nästa vecka. Twittra, fejsbucka, blogga, instagramma!

Det här påminner mig om en kompis till mig var på praktik i skola (så gott som majoriteten av alla jag känner har i något skede försökt sig på peffan), där någon halvsuspekt incident förekom, alltså mobbning. Läraren i fråga tog mobbaren åt sida och sa ”Hööördu, it e det väl sant som jag ha fått höra, att du har sagt så och så och så?”. PÅ TAL OM MOBBINGSFÖREBYGGANDE ARBETE. Så osmidigt att jag baxnar. Utgå från att någon ljuger?

Här kan ni dela era stories och läsa mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.